Aydın Türk Baba ile Ukraynalı Annenin Çocuk Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Aydın Türk Baba ile Ukraynalı Annenin Çocuk Mücadelesi

Aydın Türk Baba ile Ukraynalı Annenin Çocuk Mücadelesi

Aydın'IN Germencik İlçesi'nde, 14 aylık kızıyla kendisini terkedip gittiği ülkesi Ukrayna'da dava açıp boşanan eşi Oksana Rudnytska'nın (31) şimdi de çocuğunu kendisinden almak istediğini belirten Rıza Barış (35), mahkemelerin verdiği velayet kararına isyan etti.

29.11.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'IN Germencik İlçesi'nde, 14 aylık kızıyla kendisini terkedip gittiği ülkesi Ukrayna'da dava açıp boşanan eşi Oksana Rudnytska'nın (31) şimdi de çocuğunu kendisinden almak istediğini belirten Rıza Barış (35), mahkemelerin verdiği velayet kararına isyan etti. Barış, annesinin terkettiği kızını bu yaşında kadar kendisinin büyüttüğünü asla vermeyeceğini belirtip, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türk yetkililerden yardım istedi.

Gemilerde tercümanlık yapan Rıza Barış, 2009 yılında Ukrayna'da bu ülkenin vatandaşı Oksana Rudnytska ile tanıştı. Barış, aynı yıl gönlünü kaptırdığı Rudnytska ile Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki düğünle evlendi. Germencik İlçesi, Neşetiye Mahallesi'nde yaşayan çiftin bir yıl sonra şu an dört yaşında olan kızıları E. dünyaya geldi. Kızları 14 aylık olduğunda, Rudnytska, Ukrayna'daki ailesini ziyarete gitti. Ancak, bir daha dönmedi. Eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını ileri süren Rudnyska, ülkesinde boşanma davası açtı. Mahkeme çifti boşayıp, küçük E.'nin velayetini annesine verdi. Ancak, boşanmalaranın ardından Barış, kızını annesine teslim etmedi. Bunun üzerine genç kadın, hürriyeti yoksun bırakma ve uluslararası çocuk kaçırma iddiasıyla dava açtı. Rudnytska'nın şikayeti üzerine Ukrayna Büyükelçiliği de, Türk Dışişleri Başkanlığı'na nota gönderip, küçük Eva'nın babasından alınıp, annesine teslim edilmesinin sağlanmasını istedi. Türkiye'deki mahkemeler de Ukrayna'daki mahkemenin kararıyla aynı yönde karar verdi. Yerel mankemehin kararı Yargıtay tarafından da onandı. Karara isyan eden Rıza Barış, oturma izni olan eşinin kızları 14 aylıkken Türkiye'yi terkettiğine dikkati çekip, E.'yi bu yaşına kadar ailesiyle kendisinin baktığını belirtip Asla ondan ayrılmam dedi.

TÜRK ADALETİ BİZE SAHİP ÇIKSIN

Mahkemenin, lehine verdiği birçok dosyayı incelemeden kızını kendisinden ayırdığını iddia eden Barış, Eşim, Türkiye'deyken ailesinin kaza yaptığını söyledi. Uçak biletini ben aldım. Ülkesine gitti. Bir daha da dönmedi. Bir süre sonra benim çocuğumu kaçırdığım iddiasında bulunmuş. Hürriyeti yoksun bırakma ve uluslararası çocuk kaçırma ididasıyla dava açmış. Hepimizin ikameti Aydın'da göründüğü için bu konuda açtığı davayı kaybetti. Şimdi de çocuğumu benden almak için dava açmış. Ancak, Germencik Asliye Ceza Mahkemesi, 26 Eylül 2014 tarihinde lehine karar verdi. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, çocuğumun benden alınmasını istedi. Türk mahkemeleri belge ve delilleri iyi incelemeden karar verdi. Çocuğu terkeden ben değilim. Onu ben büyüttüm. Ben ve kızım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Soyadımı taşıyor. Buna rağmen çocuğumu benden alacaklar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türk yetkililerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bize sahip çıkmalarını istiyorum diye konuştu.

HAKKIMI ARAYACAĞIM

Yargıtay'ın kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakkını arayacağını belirten baba Barış, şöyle devam etti Ukrayna kendi vatandaşına sahip çıkıyor, Türkiye Cumhuriyeti de sahip çıksın. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum. Kızımın durumuyla ilgili Sosyal Hizmetler Uzmanı rapor hazırladı. Raporda da benim kızıma bakabileceğim, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bu kapasiteye sahip olduğum raporu var. Sosyal Hizmetler Uzmanı, raporunda bunu belirtip kararı mahkemeye bıraktı. Mahkeme ise çocuğumun benden alınmasına karar verdi. bu anlaşılır gibi değil.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Türk Baba ile Ukraynalı Annenin Çocuk Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement