Aydın ve Metiner'den, 18 Mart Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aydın ve Metiner'den, 18 Mart Açıklaması

Aydın ve Metiner\'den, 18 Mart Açıklaması

AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 99. yıldönümünü münasebetiyle birer mesaj yayımladı.

17.03.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 99. yıldönümünü münasebetiyle birer mesaj yayımladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 99. Yıldönümünü olan bugün, üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi en kalbi şükran ve minnet duygularımızla bir kez daha anıyoruz. Aynı zamanda, yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun fedakarlığının ve özverisinin mihenk taşı olan Çanakkale Savaşları da atalarımızdan bize miras kalan en değerli hazinelerimizden biri olarak yolumuza ışık tutmaya devam etmektedir. Milletimizin sinesinde sonsuza dek mukaddesi yatını kaybetmeyecek olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için, gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişleridir. Bize bıraktıkları kutsal emanetlerini bizler bugün birlik ve beraberlik ruhuyla çok daha fazla kentleşmiş bir şekilde taşımaya devam ediyoruz. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası vesilesiyle, başta bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve yakınlarına en içten minnet duygularımla, aziz milletimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyorum."

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise yayınlamış olduğu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Hür doğmuş, hür yaşamış milletimiz, tarihin hiçbir döneminde, özüne uygun olarak esarete, dayatmaya, zorbalığa, zalimliğe boyun eğmemiştir, eğmeyecektir de. O gün kanıyla, canıyla Çanakkale'de destan yazan milletimiz, bunun en güzel örneğini ortaya koyarak, insanüstü bir başarıya imza atmış, esaretin ölümden daha kötü olduğuna inandığını göstermiştir. Sadece geçilmez olan Çanakkale değildir. Milletimizin özgürlük ruhu, inancını, vatan sevgisi, millet aşkı da geçilemezdir. Bunu başarmak için yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle Anadolu'nun her ferdi cepheye gitmeye can atmış, ülkesini, milletini, namusunu ve özgürlüğünü korumak için düşmana dünyayı dar etmiştir. Bu ruh, inanç ve özgürlük ruhudur ve bu ruh, milletimizin en temel vasfıdır. O günden sonra da bu ruh tazeliğini korudu, hayatın diğer alanlarında, siyasette, sanatta, sporda ve ülke idaresinde kendisini gösterdi. Bugün verilen özgürlük mücadelesi, darbelere karşı duruş, vesayet sistemlerini kabullenmeme ve zulme asla rıza göstermeme, Çanakkale ruhunun canlı olmasından dolayıdır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın ve Metiner'den, 18 Mart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement