Aydınlı Dağcılar Erciyes'e Tırmandı - Son Dakika
Güncel

Aydınlı Dağcılar Erciyes'e Tırmandı

Aydınlı Dağcılar, 7'inci Uluslararası Erciyes Kış Zirve Tırmanışı etkinlikleri kapsamında 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na tırmandı.

08.02.2017 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlı Dağcılar, 7'inci Uluslararası Erciyes Kış Zirve Tırmanışı etkinlikleri kapsamında 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na tırmandı. Ancak zirveye son 50 metre kala çığ düşmesi üzerine, zirveye ulaşamadan geriye dönmek zorunda kaldı. Hacılar Erciyes Gençlik Spor Kulübü tarafından organize edilen 7'inci Uluslararası Erciyes Kış Zirve Tırmanışına Aydınlı dağcılar da katıldı. Söke Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü'nü temsilen Başkan Adem Gümüşsu ile Cem Alpay, Ali Üstün ve Dursun Ali Saraç, geçen cumartesi günü Erciyes Dağı'na tırmanmak için yüzlerce dağcıyla birlikte yola çıktı. Yoğun kar yağışı altında 2 gün süren yolculuk sonrasında dağcılar, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na tırmandı. Zirveye son 50 metre kala çığ düşmesi üzerine dağcılar, zirveye ulaşamadan geriye dönmek zorunda kaldı.

Aydın'ı başarıyla temsil ettikleri için büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını kaydeden Söke Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşsu, "Zorlu kış şartlarında ve yoğun bir kar yağışı altında yürüyüşü başarıyla gerçekleştirdik. Zirveye yaklaşık 50 metre kala çığ düştü. Çok şükür herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi. Etkinliğe katılmamızda bize destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aydınlı Dağcılar Erciyes\'e Tırmandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydınlı Dağcılar Erciyes'e Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement