Aydınlı Esnaf Yapılandırma Değil, Barış İstiyor - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Esnaf Yapılandırma Değil, Barış İstiyor

Aydınlı Esnaf Yapılandırma Değil, Barış İstiyor

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaflar olarak devlete olan borçlarının yapılandırılmasını değil, faizlerin tamamen silinmesini istediklerini belirtti.

07.04.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaflar olarak devlete olan borçlarının yapılandırılmasını değil, faizlerin tamamen silinmesini istediklerini belirtti.

Esnaf ve sanatkarların devlete olan borçlarının daha önce defalarca yapılandırılmasına rağmen sorunun çözülemediğini kaydeden Oda Başkanı Süleyman Algün, "Esnaf ve sanatkarlarımızın devlete olan borçları 'ödemedikleri' değil sistem ve ekonomik sorunlardan dolayı 'ödenemeyen' borçlardır. Yeniden gündeme gelen ve önümüzdeki günlerde meclise gelecek olan yapılandırmanın artık bu kez başarılı olması için gerekli şartların oluşturulmasını istiyoruz. Maliye ve SGK kurumuna olan borçlarımızın faizlerinin tamamının silinerek 3 yada 6 şar aylık dönemler halinde ödeme seçeneklerinin getirilmesini ve taksitlendiren borçlara da faiz uygulanmamasını istiyoruz" dedi.

Bağ-Kur ve esnafın sicilini bozan borçların askıya alınması mümkün olanların askıya alınması gerektiğini savunan Algün, "Mutlaka esnaf ve sanatkarlarımızın devlet kanalıyla bozulan sicillerinin artık normale dönmesi sağlanmalıdır. Devlete olan borçlardan dolayı banka ve hesaplara konulan haciz, yakalama ve bloke kararlarında da yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Yapılandırma yapıldığında esnaf ve sanatkarların işyeri ev ve araç üzerindeki hacizler kaldırılmalıdır aksi halde bu borçların ödenmesi mümkün değildir. Yapılandırırız 6 ay sonra yine başa döneriz. Esnaf ve Sanatkarların bugün bu kanunun bir an önce çıkmasına çok ihtiyacı vardır. İktidar ve muhalefet parti ve siyasetçilerimizden bu konunun çözümü noktasında destek olmalarını ve bu konuyu siyasete alet etmeden çözüme kavuşturmalarını önemle rica ediyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Esnaf Yapılandırma Değil, Barış İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement