Aydınspor 1923 Yararına Deve Güreşi Festivali - Son Dakika
Güncel

Aydınspor 1923 Yararına Deve Güreşi Festivali

Aydınspor 1923 Yararına Deve Güreşi Festivali

Güreşlerde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 170 deve mücadele etti.

22.12.2013 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da düzenlenen deve güreşlerinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 170 deve mücadele etti.

Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesinde kurulan alanda Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla, Aydınspor 1923'ün yararına düzenlenen etkinlikte 20 bine yakın seyirci sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Davul-zurna eşliğinde zeybek oyunlarının sergilendiği etkinlikte deve sucuğu ve köfte pişiren seyirciler heyecanla güreşleri izledi.

Etkinlikte alana inerek seyircileri selamlayan ve zeybek oynayan Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, deve güreşi kültürünün geliştirilmesi adına ellerinden gelen desteği verdiklerini, bundan böyle Aydın merkezde her yıl deve güreşleri düzenleyeceklerini söyledi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin de gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır deve güreşi düzenlenmeyen Aydın merkezde 170 devenin katılımıyla etkinlik gerçekleştirdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Etkinliğimize İzmir, Aydın, Çanakkale, Manisa ve Antalya bölgesinden pehlivan develer katıldı. Deve güreşlerinden elde edilen gelir Aydınspor 1923'e aktarılacak. Güreşlere 20 bin civarında vatandaşın katılması çok güzel. Bundan sonra Aydın merkezde etkinliği her yıl düzenlemeyi planlıyoruz."

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak'ın da seyrettiği güreşlerde seyircilerin bulunduğu alana koşan develer heyecanlı anlar yaşanmasına vesile oldu.

Türk Hava Kurumu (THK) personelinin motorlu yamaç paraşütüyle Türk bayrağı eşliğinde yaptığı gösteri de seyircilerden alkış aldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydınspor 1923 Yararına Deve Güreşi Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement