Aygaz'ın "Uzay Kapsülü" Antalya 5m Migros'a İnecek - Son Dakika
Güncel

Aygaz'ın "Uzay Kapsülü" Antalya 5m Migros'a İnecek

Aygaz'ın "Geleceğe Yol Al" projesinin saha çalışmaları için "uzay kapsülü" şeklinde özel olarak tasarlanan eğitim modülü, 23 24 Ağustos’ta Antalya 5M Migros'ta olacak.

21.08.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aygaz'ın "Geleceğe Yol Al" projesinin saha çalışmaları için "uzay kapsülü" şeklinde özel olarak tasarlanan eğitim modülü, 23-24 Ağustos'ta Antalya 5M Migros'ta olacak.

Aygaz'dan yapılan açıklamaya göre, Aygaz'ın gelecek kuşaklar için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak amacıyla başlattığı "Geleceğe Yol Al" projesi kapsamında saha etkinlikleri, basın, internet ve sosyal medya yoluyla kamuoyunun iklim değişikliği hakkında bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Projenin saha çalışmaları için iklim değişikliğinin olası sonuçlarını etkileşimli olarak anlatmak üzere "uzay kapsülü" şeklinde özel olarak tasarlanmış bir eğitim modülü kullanılıyor. Ekim ayına kadar toplam 11 kente gidecek olan Uzay Kapsülü, İstanbul'da Caddebostan, Meydan, İstinyepark ve Bayrampaşa Forum, Kocaeli'nde ise Outlet alışveriş merkezlerine indi. Uzay Kapsülü, 23-24 Ağustos tarihlerinde de Antalya 5M Migros'ta olacak.

Gelecekten dünyaya gelmiş bir uzay aracı olarak kurgulanan Uzay Kapsülü'nün içine giren ziyaretçiler, çevreye saygılı bir tüketim gerçekleşmediği takdirde ortaya çıkacak tahribat ve iklim değişikliği sonucunda gelecekte olabilecek felaketler hakkında bilgi edinecek. Ziyaretçilere, kapsül içinde geçirdikleri süre boyunca animasyon videoları ve dokunmatik ekranlar yardımıyla iklim değişikliğine karşı yapabilecekleri konusunda seçenekler sunulacak.

Tüketiciler internet yoluyla da bilgilendiriliyor

Geleceğe Yol Al Projesi ile Avrupa Komisyonu tarafından geleceğin yakıtları arasında gösterilen LPG'ye dikkat çekmeyi hedefleyen Aygaz, proje kapsamında hazırladığı "www.gelecegeyolal.com" sitesini yayına aldı. İklim değişikliğine yol açan faktörleri ve iklim değişikliğinin çevre, sağlık ve ekonomi üzerinde yaratacağı etkileri anlatan sitede, tüketicilere günlük alışkanlıklarında yapacakları küçük değişikliklerle nasıl büyük bir fark yaratabilecekleri anlatılıyor. Bu kapsamda sitede ulaşımda karbon ayak izini en aza düşürmek için seçeneklerden biri olan otogaz dönüşümüne dikkat çekiliyor.

Etkinlik yer ve tarihleri şöyle:

İl Tarih Antalya 5M Migros 23-24 Ağustos Bursa Kent Meydan 30-31 Ağustos İzmir Forum 6-7 Eylül Aydın Forum 13-14 Eylül Samsun Piazza 20-21 Eylül Kayseri Forum 27-28 Eylül Konya M1 11-12 Ekim Gaziantep Forum 18-19 Ekim  Adana M1 25-26 Ekim - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aygaz'ın 'Uzay Kapsülü' Antalya 5m Migros'a İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement