Aygün: "Gümrük İdarelerinde Yetkisiz Kişilerin İş Takibi Yapmasına İzin Vermeyeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Aygün: "Gümrük İdarelerinde Yetkisiz Kişilerin İş Takibi Yapmasına İzin Vermeyeceğiz"

Aygün: "Gümrük İdarelerinde Yetkisiz Kişilerin İş Takibi Yapmasına İzin Vermeyeceğiz"

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, gümrük idarelerinde yetkisiz kişilerin iş takibi yapmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

21.02.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, gümrük idarelerinde yetkisiz kişilerin iş takibi yapmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği ile birlikte bölge müdürlüğü binasında müşavirlerin sıkıntılarının konuşulduğu bir toplandı gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Ali Aygün, gümrük idarelerinde yetkisiz kişilerce iş takibi yapılmaması, sigortasız eleman çalıştırılmaması, yemek ısmarlanmaması, bahşiş adı altında çıkara yönelik faaliyette bulunulmaması gerektiğine dikkat çekerek buna asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Gümrük müşavirlerinin yapmış oldukları talep üzerine çeşitli sıkıntıları görüşerek çözüme kavuşturmak için bir araya geldiklerini söyleyen Aygün, Gümrük müşavirlerinin ilettiği teknik sıkıntıların yanında, Gümrük ve Ticaret bakanlığı olarak tüm paydaşlardan AB standartlarında gümrük işleri istediklerini belirtti. Aygün, "Avrupa Birliğinde çıtayı tuttururken, toplumun bir kesimiyle yapılan bir başarı değil, tüm paydaşların hep birlikte kaliteyi yakalamasıyla gerçekleşiyor. Bizlerinde gümrük müşavirlerimiz ve iş adamlarımızdan belli taleplerimiz var. Özellikle bu taleplerimizin temelinde yetkisiz iş takibi yatıyor. Gümrük müşaviri ve yardımcısı arkadaşımız, dirsek çürütüyor, emek veriyor, sınavlara giriyor. Hem beyin kalitesi olarak ve hem de meslekte uzmanlaşma anlamında kaliteyi yakalıyorlar. Ancak yetkisiz kişilerin gümrük müdürlüklerimizde iş takibi yapmaya başlamasıyla birlikte, bu kalite ve çıta bir anda yerlerde sürünmeye başlıyor. Bu sıkıntıların sonucunda başka sıkıntılarda ortaya çıkıyor. Bu tip insanların bizim memurlarımıza bahşiş adı altında rüşvet de vermeye çalışıyorlar. Bundan sonra buna alıştırıyor ve arkasından, kaçak işler yapmaya çalışıyorlar. Memuru baştan çıkartıyorlar. Bu da çok ciddi sıkıntılar oluşmasına neden oluyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz. Bunu da ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yetkili gümrük müşaviri ve yardımcısı arkadaşlarımız ile iş adamlarımızın işbirliğiyle engelleyebiliriz" dedi.

Gümrük müşavirlerinin sıkıntılarının istişare edildiği toplantıda müşavirlerinin sıkıntılarına çözüm yolları arandı. Çözüm odaklı bu tür toplantıların olumlu geçtiği ve ileriki zamanlarda da devam edeceği belirtildi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, bölge müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerinin müdürleri, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ, Hatay Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Şahin Kılıç, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Hatay temsilcisi Şenol Akyıldız, DTO müdürü ve meclis üyeleri, Assan Liman temsilcileri, Limak Liman temsilcilerinin yanı sıra bölgede yerleşik ithalat ve ihracat firma temsilcileri ile gümrük müşavirleri katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aygün: 'Gümrük İdarelerinde Yetkisiz Kişilerin İş Takibi Yapmasına İzin Vermeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement