Ayhan, Cezaevindeki Nakilleri Sordu - Son Dakika
Güncel

Ayhan, Cezaevindeki Nakilleri Sordu

Ayhan, Cezaevindeki Nakilleri Sordu

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, bölge illerdeki cezaevlerinde yaşanan tutuklu ve hükümlü nakillerini gündeme taşıdı.

02.09.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan son günlerde bölge illerindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin doluluk oranı gerekçe gösterilerek batı illerindeki cezaevlerine nakil edilmesini meclise taşıdı.

Adalet Bakanı Kenan İpek'in cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Ayhan, "Son günlerde özellikle bölge illerindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler cezaevlerindeki doluluk oranları gerekçe gösterilerek batı illerde bulunan cezaevlerine sürgün edilmektedirler. En son 30 Ağustos 2015 Pazar günü de 100 tutuklu ve hükümlü Adalet Bakanlığı tarafından özel bir uçakla Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi olmak üzere bölgedeki cezaevlerine gönderildiler. Yaşanan bu sürgünler bölgede yaşayan vatandaşlarımızı oldukça kaygılandırmaktadır. KCK operasyonları ve benzeri bir operasyon hazırlığı yapıldığına dair kaygılar oluşmuş durumdadır. Yine bu sürgünler maddi durumları hiç te iyi olamayan aileleri mağdur edecektir. Belki de her hafta düzenli olarak gerçekleştirdikleri cezaevi görüşleri aylara ve yıllara sarkacaktır" dedi.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

Doğu ve Güneydoğu'daki cezaevleriyle ilgili istatistiki bilgileri soran Ayhan önergesinde şu sorulara yer verdi: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan cezaevlerindeki doluluk oranları yüzde kaçtır? Bu oranlar Türkiye ortalamasının neresindedir? En çok siyasi tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevleri hangileridir? Bu cezaevlerinde doluluk oranı durumu nedir? 2015 Ağustos ayı içerisinde sürgün edilen tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? Hangi cezaevlerinden hangi cezaevlerine sürgünleri gerçekleşmiştir? Bunların kaçı tutuklu kaçı hükümlüdür? Bakanlığınızın talimatı ile yaşanan ve yaşanmakta olan sürgünlerin başlıca nedenleri nelerdir? Cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar, Sayın Öcalan'a dönük tecrit ve siyasi tutuklamaları protesto amaçlı 15 Ağustos'tan bu yana süresiz dönüşümlü açlık grevinde bulunmaktalar. Gerçekleşen sürgünlerin bu eylemle bir ilgisi bulunmakta mıdır? Kamuoyunda sürgünlere dönük oluşan algı, seçimler öncesi bölgedeki cezaevlerini boşaltarak KCK operasyonları benzeri bir siyasi operasyon yapılacağı yönündedir. Oluşan bu algı ve benzeri iddialar doğru mudur? Son günlerde artan gözaltı ve tutuklama furyası bölge halkında oluşan yeni operasyonlar algısını doğrulamıyor mu? Son bir ayda kaç siyasi tutuklaması gerçekleşmiştir? Yapılan tutuklama ve sürgünlerle ilgili bir açıklamanız olacak mıdır?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan, Cezaevindeki Nakilleri Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement