Ayhan: Geçici Hükümet Savaş Kararı Alamaz - Son Dakika
Güncel

Ayhan: Geçici Hükümet Savaş Kararı Alamaz

Ayhan: Geçici Hükümet Savaş Kararı Alamaz

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Geçici hükümetlerin savaş kararı alması, savaş hareketine girme hakları ve yetkileri yoktur" dedi.

28.07.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, AK Parti Hükümeti ile partileri arasında yaşanan son süreci Gazete İpekyol'a değerlendirdi.

Ayhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çözüm sürecinin devam edeceği fakat muhatapların değişeceği şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Başbakanı anlamakta zorluk yaşadıklarını kaydeden Ayhan, "Başbakan kendi ağzıyla, kendi deyimiyle, kendi hareket etmiyor. Daha çok saraydaki zat üzerinden bir başbakanlığı var ve vekaleten yönetiyor. Dolayısıyla çözüm süreci üzerinden yapılan açıklamaları ve siyasal gelişmelerle ilgili ortaya koymuş olduğu ifadeleri kabul etmek mümkün değildir. Başından itibaren eğer kendisi muhatapsa, Dolmabahçe Sarayındaki dönemde kendisi başbakanlıkta kendisi vardı. Ve kendileri tarafından alınmış olduğu yükümlülükler vardı. Şu ana kadar bu yükümlülüklerinin gereğini yerine getirmeyip, bunun üzerine, bunu boşa çıkaracak tutumlar içerisine girmesi de doğrusu kabul edilemez bir şeydir." dedi.

'MÜZAKERE TEK YOLDUR'

HDP olarak müzakerenin kaçınılmaz tek yol olduğunu savunan Ayhan, "Biz, Kürt sorununun başından itibaren barışçıl, demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini savunduk. Bu ülkede zaten yeterince savaşlar yaşandı, olaylar yapıldı. Yeterince ve fazlasıyla insan öldü zaten. Dolayısıyla müzakerenin tek, kaçınılmaz yol olduğunu savunuyoruz ve hükümetin de yapması gereken kendi iradesiyle demokratik bir tarzda bu müzakerenin gereklerini yerine getirmektir" diye konuştu.

'MUHATABI UZAYDAN MI GETİRECEKSİNİZ'

Çözüm sürecinde muhatapların belli olduğunu, başka muhatap aramanın olayı çarpıtmak olduğunu öne süren Ayhan, hükümeti sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. Dolmabahçe görüşmelerinin Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde yaşandığına dikkati çeken Ayhan şunları kaydetti: "Üç aydır bu müzakereyi yürüten en önemli taraflarından biri olan ve barış projesinin, çözüm projesinin mimarı sayılabilecek Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan tecrit altında, kimseyle görüştürülmüyor. Bu bile başlı başına çözüm masasını devirmek ve çözüm masasına riayet etmemektir. Dolayısıyla Davutoğlu'nun biz başka muhataplar bulacağız demesi olayı sulandırmaktan ve çarpıtmaktan başka bir şey ifade etmiyor. Muhataplar bellidir. Yeni bir muhatabı uzaydan mı getireceksiniz."

'TEHLİKELİ POLİTİKALAR SON BULSUN'

Geçici hükümetlerin savaş kararı almaya yetkilerinin olmadığını ileri süren Milletvekili Ayhan, "Gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. IŞİD'e karşı operasyon yaptıklarını söylüyorlar, Kandil'i bombalıyorlar. Türkiye'nin içerisinde Kürtleri, HDP'lileri, muhalefet yürüten demokrasi çevrelerine operasyon yapıyorlar. Biraz da kafa karıştırmaya yönelik gerçekten kendi görev ve sorumlulukları yerine getirmeyen bir tutum içerisindedirler. Bütün bunlar Türkiye açısından çok tehlikeli gelişmelerdir. Biz, bu gerilimin, bu tehlikeli politikaların son bulmasını ve hükümetin de üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Kaldı ki, geçici hükümetlerin savaş kararı alması, savaş hareketine girme hakları ve yetkileri de yoktur." diye kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan: Geçici Hükümet Savaş Kararı Alamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement