Ayhan, Ges ile Et ve Süt Kurumu'nu İnceledi - Son Dakika
Güncel

Ayhan, Ges ile Et ve Süt Kurumu'nu İnceledi

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Güneş Enerjisi Panelleri" ile Et ve Süt Kurumu Sivas Kombinasında devam eden revize ve ek imalat çalışmalarını inceledi.

28.04.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Güneş Enerjisi Panelleri" ile Et ve Süt Kurumu Sivas Kombinasında devam eden revize ve ek imalat çalışmalarını inceledi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, Ulaş Kovalı bölgesinde bulunan Et Entegre Tesisleri ile aynı bölgede inşaatına başlanılan Güneş Enerji Sistemleri'ni (GES) inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ayhan, tesislerde küçük eksikliklerin bildirilmesiyle çalışma başlatıldığını belirterek, "Et ve Süt Kurumu bu tesisi daha rantabl işletmek amacıyla bazı taleplerde bulundu. Bu taleplerini uygun bularak daha üst düzeyde üretim yapmalarını sağlamak amacıyla ek imalatlar yapmaya karar verdik. Bunlar içerisinde dezenfekte üniteleri, garajlar, lojistik kısımlar ve arıtma gibi kısımlar bulunmaktadır. Bu çalışmanın haziran sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir." ifadesini kullandı

Tesislerin bulunduğu bölgede Sivas İl Özel İdaresinin 150 bin metrekare bir alanı bulunduğunu ve bu alanın yaklaşık 50 bin metrekarelik alanına da yenilenebilir enerji kaynaklarından Güneş Enerji Sistemi Projesinin uygulandığını hatırlatan Ayhan, "Çalışmalarımız başladı. Bu yaz sezonunda bu panelleri üretime geçireceğiz. Temel gayemiz, yenilenebilir enerji kaynakları noktasında kurumumuzun farklılığını ortaya koymak ve proje yapma kapasitesini üst seviyeye çıkarmaktır. Ayrıca, Sivas İl Özel İdaresinin, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile kurumumuza bağlı diğer tesislerin tüketilen enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi hedeflenmiştir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayhan, Ges ile Et ve Süt Kurumu'nu İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement