Ayhan Gider Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ayhan Gider Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Ayhan Gider Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden emekliye ayrılan Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale Milletvekilliği için adaylık başvurusunu yaptı.

20.02.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden emekliye ayrılan Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale Milletvekilliği için adaylık başvurusunu yaptı. Ayhan Gider, başvuru dosyasını İl Başkanı Erdener Can'a teslim etti.

Ayhan Gider'i, il binasında kalabalık bir partili grup karşıladı. Burada bir konuşma yapan Gider, "Dünyada hiçbir makamın verdiği yetki, halktan alınan yetkinin üzerinde olamaz. Bürokrasinin kullandığı yetki, özünde siyasi iradenin yetki devridir. Biz de bugüne dek çeşitli makamlardan aldığımız yetkileri, milletimizin refahını, huzurunu ve mutluluğunu arttırmak için kullandık. İlimizin kalkınması için mücadelemizde adaletten sapmamayı şiar edindik. Bunda da başarılı olduğumuz ve bu yetkinin hakkını verdiğimiz, gerek denetim makamlarının takdiri, gerekse halkımızın teveccühü ile sabittir. Bugün burada bulunmamız, devredilen değil, aslolan yetkiye, yani Milletimizin vekaletine talip olduğumuzun beyanıdır. Bu amaçla hazırladığımız Milletvekilliği aday adaylığı dosyamızı, İl Başkanımız Erdener Can'a teslim ediyorum. Kendisine dosyayı bizzat kabul nezaketi gösterdiğinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Bugün gösterdikleri iradenin, sıradan bir milletvekilliği beyanı olmadığını söyleyen Gider, "Bugün burada yıllar boyu halkın iradesini gasp etmiş siyaset dışı iradelere karşı yılmaz bir mücadele veren bir partiden, aslen milletin kurduğu, kurucularının da bunu sadece resmileştirdiği AK Partiden aday adayı olmakla, bu mücadelenin yılmaz bir savaşçısı olduğumun beyanında da bulunuyorum. Çünkü ben biliyorum ki, halkın kendini yönetme iradesi elinde değilse, o ülkede bunun dışındaki hiçbir özgürlük ve kalkınmadan bahsedilemez. Bu kavga yıllar boyu devam etmiş bir kavgadır. Bu vesile ile bu uğurda şehit edilen Halkın Kahramanlarını, Şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i, Şehit Bakanımız Hasan Polatkan'ı, Şehit Bakanımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmet ve minnetle anıyorum. İnanıyorum ki demokrasi şehitlerimizin ruhları yalnız ve ancak, Liderimiz, yol göstericimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun açtığı yolda kararlı adımlarla giden Başbakanımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kararlı tavırlarıyla, gerek üniformalı, gerek üniformasız demokrasi dışı güçlere karşı verilen, dik duruşlu tavır sayesinde huzura ermiştir. Demokrasiye, halkın iradesine karşı müdahale, hangi kaynak ve mekanizmadan gelirse gelsin, ancak ve yalnız imhası gereken bir tavırdır. Milletin vekaleti, bu yoldaki korkaklık ve tereddüt yaşayacak kişilerin haddi, hakkı ve harcı değildir, olamaz. Ben bugün milletvekili aday adayı olmaktan değil, bu mücadeleyi en net, dikleşmeden dik durarak vermiş ve vermeye devam eden AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmaktan dolayı gurur duyuyorum" diye konuştu.

Ayhan Gider, daha sonra dosyasını İl Başkanı Erdener Can'a teslim etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayhan Gider Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement