Birce Akalay: Ayhan Hanım Yaşasa Bu Rolü Oynayamazdım - Son Dakika
Magazin

Birce Akalay: Ayhan Hanım Yaşasa Bu Rolü Oynayamazdım

Birce Akalay: Ayhan Hanım Yaşasa Bu Rolü Oynayamazdım

ATV'nin yeni dizisi "Ben Onu Çok Sevdim'in" baş rol oyuncularından Birce Akalay, "Ayhan Aydan'ı canlandırıyor olmak bende endişe ve korku hissi yaratıyor" dedi.

17.09.2013 06:03  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes'in çalkantılı aşk hayatının anlatıldığı, geçtiğimiz hafta başlayan 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisi, bugün ikinci bölümüyle ATV ekranında. Dizide, Demokrat Parti hükümetinin 1950 yılında iktidara gelmesiyle yaşananlar da ekrana geliyor. Yönetmenliğini Bahadır Er'in üstlendiği, senaryosunu ise Seda Altaylı'nın kaleme aldığı 'Ben Onu Çok Sevdim'de; Adnan Menderes'i Mehmet Aslantuğ, sevgilisi Ayhan AydanBirce Akalay, eşi Berin Menderes'i ise İdil Fırat canlandırıyor.

"BU ROLÜ ÇOK İSTİYORUM"

Adnan Menderes'in aşk yaşadığı Ayhan Aydan'ı oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten oyuncu Birce Akalay, rolüyle ilgili şöyle konuşuyor: "Ayhan Aydan'ı canlandırıyor olmak bende endişe ve korku hissi yaratıyor. Eğer Ayhan Hanım yaşasaydı, bu rolü canlandırırken çok zorlanırdım, kalbim yorulurdu. Öte yandan çok da heyecanlıyım. Bu karakter benim için tam olması gereken zamanda geldi. Senaryonun ilk üç bölümünü okudum ve ertesi sabah koşarak Pana Film'e gittim. 'Bu rolü çok istiyorum, yapabilirim' dedim ve oldu."

"O DA SIRADAN BİRİ DEĞİL"

Ayhan Aydan'ın çok güçlü bir kadın olduğunu söyleyen genç oyuncu, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Öyle bir dönemde, böyle bir aşkı yaşamış bir kadından söz ediyoruz. Üstelik bu aşkı yaşadığı kişi sokaktan biri değil; çok önemli bir başvekil. Ayhan Aydan da sıradan bir kadın değilmiş; müthiş gösterişli bir opera sanatçısı. Güçlü bir kadın ama o dönem itibariyle bu gücü maskülen biçimde gösteren biri değil. Her şeyden önce Türkiye'nin en ünlü kompozitörlerinden biriyle evli. Güçlü olmak zorunda, yaşadığı ve göğüs gerdiği şeyler gerçekten çok zor. Empati yaptığım zaman, bunun altından nasıl kalktığına çok şaşırıyorum. Adnan Bey'in vefatından sonra onun hatırasına saygı duyuşuna da hayran kaldım. Ne anılarını yazmış, ne de tek bir kelime konuşmuş bu konuyla ilgili. Aydan'ı takdir ediyorum."

ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRMİŞ

Yassıada sürecinde Ayhan Aydan'ın yaşadıklarının bir kadın için kaldırılması zor şeyler olduğunun altını çizen Birce Akalay, "Yassıada'da tüm gururu ayaklar altındayken, 'Ben Onu Çok Sevdim' diyebilmesi inanılmaz" diyor ve ekliyor: "O dönemde kadınla üslupsuzca dalga geçilmiş ve tüm özel hayatı ayaklar altına alınmış. Ses kayıtlarındaki heyecanı ve konuşurken takılması beni çok sarstı. Kendisi bu hatıraya o kadar saygı duymuş ki, ben de bu karakteri canlandırırken; o hatıraya saygı duymazsam, kendimi iyi hissedemem."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Birce Akalay: Ayhan Hanım Yaşasa Bu Rolü Oynayamazdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement