Ayla Akat Ata Mahkemede İfade Verdi - Son Dakika
Yerel

Ayla Akat Ata Mahkemede İfade Verdi

Ayla Akat Ata Mahkemede İfade Verdi

Örgüt üyelerinin cenazelerine katıldığı gerekçesiyle HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında hapis cezası isteniyor.

01.07.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski vekil hakim karşısındaydı

Kongreya Jinên Azad (KJA) Dönem Sözcüsü ve HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata, 2012 yılında PKK mensuplarının cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle hakkında 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Davanın görülen ilk duruşmasına, Ayla Akat ile avukatı Gülşen Özbek katıldı.

Mahkemede konuşan HDP'li eski Vekil Ata, "Kürt sorununda siyaset dışında başka bir çözüm yolu yok. Bu sorunların muhatabı mahkeme değil siyaset olmalı. Siyasi çözüm olmadığı için yargılanıyoruz. Katıldığım her miting, etkinlik yargıya havale edilmiş durumda. Siyasetçi olduğum için çözümün yeri ve adresini belirtmek benim görevim" dedi. Ayla Akat Ata'nın avukatı Gülşen Özbek ise davanın iddianamesi ve fezlekesinde olayın tek taraflı ve eksik yansıtıldığını belirterek, dava dosyasındaki görüntülerin ham haliyle baştan sona kadar incelenmesini talep etti. İddia makamı ise dava dosyasındaki tutanak ve görüntülerin yeniden incelenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, olaylarda görev alan emniyet amirinin davada "mağdur" sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verirken dava kapsamındaki tüm görüntülerin incelenmesi yönündeki talepleri ise reddetti. Dava, 17 Kasım'a ertelendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ayla Akat Ata Mahkemede İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement