Aylan Kurdi Bebek' Fotoğrafı 'World Press Photos'a Aday... - Son Dakika
Güncel

Aylan Kurdi Bebek' Fotoğrafı 'World Press Photos'a Aday...

Aylan Kurdi Bebek\' Fotoğrafı \'World Press Photos\'a Aday...

Dha DIŞ HABER- 'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafı 'World Press Photos'a aday... Avrupa'da yayın yapan Foto Magazin dergisi, Doğan Haber Ajansı muhabiri Nilüfer Demir'in dünyayı sarsan 'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafının Dünya Basın Fotoğrafları Vakfı'nın (The World Press Photo Foundation) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafı (World Press Photo)yarışmasında aday gösterildiğini yazdı.

24.01.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- 'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafı 'World Press Photos'a aday...

Avrupa'da yayın yapan Foto Magazin dergisi, Doğan Haber Ajansı muhabiri Nilüfer Demir'in dünyayı sarsan 'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafının Dünya Basın Fotoğrafları Vakfı'nın (The World Press Photo Foundation) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafı (World Press Photo)yarışmasında aday gösterildiğini yazdı.

Avrupa'da piyasaya çıkan Foto Magazin dergisi Şubat sayısında DHA muhabiri Nilüfer Demir'in fotoğrafına geniş yer verildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Thorsten Höge makalesinde 'Aylin Kurdi Bebek' fotoğrafını yılın fotoğrafı olarak değerlendirdi.

Thorsten Höge yazısında fotoğrafın herkesi göçmenler üzerine açık düşünmeye davet ettiğini yazdı.

Höge şunları yazdı Göçmenlerin yaşadığı dehşeti, korkuyu gözler önüne seriyor. Dünyayı sarsan tek kare fotoğrafın etkisi bize bu göç dalgasına karşı kabiliyetsiz miyiz sorusunu soruyor. Fotoğrafı seyreden bu dramın şahidi, sırdaşı oluyor. Böyle önemli fotoğraf kareleri teşhir edilmeli. Fotoğrafın amacı felaketlerin önlenmesi, önüne geçilmesi. Ne kadar yerine getirilmese de fotoğrafın etkisi çok büyük oldu.

Dergide DHA muhabiri Nilüfer Demir'in dünyaca ünlenen fotoğrafı hakkında görüşlerini ifade eden 'National Geographic Magazin' dergisin fotoğraf direktörü Amerikalı Sarah Leen, Trajedik fotoğraf insanların göçmen krizine yönelik görüşlerini değiştirdi. Üzücü ve şok yaratan fotoğraf kalpleri ve sınırları kapalı olan milyonlarca kişinin kalplerini, sınırları açtığına dikkat çekti dedi.

Alman 'View' dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hans-Peter Junker, Dehşet verici bütün tabuları yıkan 'Aylan Kurdi Bebek' fotoğrafı, fotoğrafın ikonu olmuştur. Bu fotoğraftan sonra kimse yaşanan insanlık dramına karşı gözlerini artık kapatamaz. Hiçbir fotoğraf bu kadar büyük hedefe ulaşamaz diye konuştu.

World Press Photos 2015 ödülleri Şubat ayında Amsterdam'da verilecek. Dergi Nilüfer Demir'in dünyayı sarsan fotoğrafında adaylar içinde gösterildiğini duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aylan Kurdi Bebek' Fotoğrafı 'World Press Photos'a Aday... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement