Aym Başkanı Kılıç'ın Öğretim Üyesine Açtığı Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Aym Başkanı Kılıç'ın Öğretim Üyesine Açtığı Hakaret Davası

UÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözler aleyhine, Kılıç ve AYM Üyesi Özgüldür'ün şikayeti kapsamında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

14.10.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç ve Mahkeme Üyesi Serdar Özgüldür'e, yazdığı kitapta hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Gözler'in yargılanmasına başlandı.

Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gözler ile tarafların avukatları katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Gözler, çalışmalarıyla ilgili intihal olaylarına karşı yaklaşık iki yıldır mücadele ettiğini söyledi.

Davaya konu kitabının geçen yıl kasım ayında yayımlandığını belirten Gözler, şunları kaydetti:

"Kitabımın 9'uncu bölümünde, AYM Üyesi Serdar Özgüldür'ün doktora tezinin intihal ürünü olduğunu iddia ettim. İntihallere, kitabımda 90 sayfada 74 örnek verdim. Kendisini, Yükseköğretim Kuruluna ve doktora yaptığı kurum olan İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne şikayet ettim. Özgüldür'ün doktora unvanının iptal edilmesini talep ettim. O da bütün bunlardan rahatsız olacak ki Kılıç, arkadaşı olan Özgüldür'ü desteklemek amacıyla bu davaya konu olan şikayeti yaptı. Bu kitap, Haşim Kılıç'la ilgili bir kitap değildir. Kitabımda bir gazeteden olduğu gibi aktardığım iki haber dışında Haşim Kılıç'ın ismi geçmemektedir."

Kılıç'ın avukatı Oğuz Büyüktanır ise Gözler'in bu beyanlarına katılmadıklarını dile getirerek, delil sunmak amacıyla mahkemeden süre verilmesini talep etti.

Hakim, tanıkların dinlenilmesi ve ilgili dosyaların incelenmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği (TBB) adına Fazıl Sağlam ile takip eden Rona Aybay, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin ve Sağlam'ın yargıçlık deneyimi bulunduğunu bildirdi.

Bu davayla ilgili gelişmeleri takip edeceklerini anlatan Aybay, "İzlenimlerimizi, bizi görevlendiren TBB'ye bir rapor halinde takdim edeceğiz. Bu dava, bizim açımızdan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamında değerlendirilmesi gereken bir davadır. Bu madde de ifade özgürlüğünü koruyan bir maddedir. Bu aşamada görülen bir davanın içeriğiyle ilgili beyanda bulunmamız uygun olmaz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aym Başkanı Kılıç'ın Öğretim Üyesine Açtığı Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement