Aym, Kck Davası Başvurusunu 'Yöntem' Nedeniyle Reddetmiş - Son Dakika
Güncel

Aym, Kck Davası Başvurusunu 'Yöntem' Nedeniyle Reddetmiş

Aym, Kck Davası Başvurusunu \'Yöntem\' Nedeniyle Reddetmiş

İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği KCK davasınının, başvurunun usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle reddedildiği ortaya çıktı.

14.01.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği KCK davasınının, başvurunun usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle reddedildiği ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 kişinin yargılandığı, özel yetkili İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan, daha sonra İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın son duruşmasında avukatlar, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkamesi'nin KCK davasıyla ilgili davada dosyanın AYM'ye gönderilmesi kararı aldığını bunun sorulmasını istedi. Davanın özel mahkemeler zamanında açıldığını, oysa özel yetkili mahkemelerin kaldırılma sürecinde ikili bir durum oluştuğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, olağanüstü yöntemlerle, yani hukuksuz şekilde elde edilen delillerle açılan davalara devam edilmesinin anayasaya aykırılık oluşturduğunu dile getirerek davanın düşürülmesini istedi.

Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 8 Kasım 2014 tarihinde, bu davanın soruşturma aşamasında görev alan savcılar Birol Çengil ve Sait Demiröz hakkında soruşturma izni verdiğini de belirtti.

MAHKEME, AYM'YE SORULMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayla ilgili bir başvuru olup olmadığının sorulmasına ve bu konudaki talebin daha sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 10 Mart 2015 tarihine erteledi.

AYM BAŞVURUYU, 'YÖNTEMİNE UYGUN OLMADIĞI İÇİN' REDDETMİŞ

Anayasa Mahkemesi'nin ise 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorulan dosyası ile ilgili müzekereye cevap yazdığı ve mahkeme dosyasına girdiği belirtildi. AYM, gönderdiği cevabi yazıda, '6216 Sayılı Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılam Usulleri Kakkında Kanu'nun 40'ıncı maddesinin (4) numaralı fıkrası gereğince yöntemine uygun olmadığından, esas incelemeye geçilmeksizin reddine' karar verilip, AYM'nin yöntemine uygun başvuru yapılması için dosyayı yerel mahkemesine geri gönderildiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, AYM'nin yöntemine göre başvuruyu tekrar yapacağını İzmir Büyükşehir davasının görüldüğü mahkemenin de bu başvurunun sonucunu bekleyeceğini söyledi. - Karataş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aym, Kck Davası Başvurusunu 'Yöntem' Nedeniyle Reddetmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement