AYM'nin Kararı Sayesinde 70 İsim TSK'ya Geri Dönebilecek - Son Dakika
Güncel

AYM'nin Kararı Sayesinde 70 İsim TSK'ya Geri Dönebilecek

AYM\'nin Kararı Sayesinde 70 İsim TSK\'ya Geri Dönebilecek

Tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde Balyoz davasından hüküm almış muvazzaf 13'ü general ve amiral 70 subay TSK'ya dönecek.

20.06.2014 08:38  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davasın'nda "hak ihlali" var kararının ardında ardından dün yapılan tahliyeler sonrası tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde Balyoz davasından hüküm almış muvazzaf 13’ü general ve amiral 70 subay Türk Silahları Kuvvetleri'ne dönebilecek.

2 İSİM ERDOĞAN'LA GÜNEYDOĞU GEZİSİNDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Bu isimler arasında Başbakan Erdoğan’a Güneydoğu gezisinde dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile siperde bilgi veren Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Koramiral Deniz Cora da var.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Balyoz davasına ilişkin kararı, bu davadan hüküm almış muvazzaf 13 general ve amiralin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kalmalarını sağlayabilecek.

ÖNCE İZİN YAPARLAR

Askeri kaynaklar, tahliye olan 13’ü general ve amiral toplam 70 muvazzafın daha önceden belirlenmiş görevlerinin başına dönmelerinde hiçbir sorun olmadığını belirterek "Ancak önce hepsinin bir süre resmi izin haklarını kullanacaklarını düşünüyoruz. Bu da son derece normal" dediler.

YAŞ'TA GÜNDEME GELECEK

En son 2010 Yüksek Askeri Şurası’nda (YAŞ) terfi alan bu askerlerin durumu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce toplanacak olan bu yılki YAŞ’da da gündeme gelecek. Başvuru yapılan yerel mahkeme, AYM’nin verdiği hüküm doğrultusunda tutuksuz yargılama kararı verdiğinde, söz konusu muvazzaf general ve amiraller TSK’da daha önce getirildikleri pasif görevlerine geri dönebilecekler. Terfi durumları bu yıl 4’üncü yılını dolduracağı için YAŞ’da da temdit (uzatma) almaları bekleniyor.

2015’TE TERFİ BİLE ALABİLİRLER

Tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde 2015 yaz şurasında terfi almaları da mümkün olabilecek. 13 general ve amiral arasında askeri mahkemenin kararına rağmen 2010 YAŞ’ın da bir üst rütbeye terfileri hükümetin onaylamadığı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da bulunuyor. Diğer general ve amirallarin isimleri şöyle: Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman; Tümamiraller: E. Caner Bener ve A. Sinan Ertuğrul; Tümgeneraller: Bülent Kocababuç, Ayhan Gümüş; Tuğamiraller: A.Sadi Ünsal, F. Can Yıldırım ve Şafak Yürekli; Tuğgeneraller: Mehmet Eldem ve Kubilay Baloğlu. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AYM'nin Kararı Sayesinde 70 İsim TSK'ya Geri Dönebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • deniz: Hükümet, Memur afıfınıda çıkarmalıdır görevi dışında meydana gelen ve beraat eden polisler neden göreve dönmüyor 9 1 Yanıtla
  • TÜRK ADELETI: TÜRK ADELETI YANLIZ KATILLER ve HIRSIZLAR ICIN TECELLI EDIYORICERDE HAKSIZ YERE YATAN 10.000 KÜRT ICIN ADELET YOK KÜRTLERIN SUCU ISE 'HER HINSAN GIBI KENDI DILINI KÜLTÜRÜNÜ TIBKI TÜRKLER VEYA DIYGER HALKLAR GIBI YASAMAK' 3 5 Yanıtla
  • salih: Biz Polisler görevimiz dışında meydana gelen ve Beraat ettiğimiz bir suçtan dolayı ihraç olduk neden biz dönmüyoruz , hani Anayasa da kanun önünde herkes eşitti. Danıştay 12.Dairesi İhraca onayı basıp gönderiyor bu mudur millet adına görev yapmak 5 2 Yanıtla rakıp: Danıştay 12. Dairesi ne zaman millet adına karar verdi ki, Hep yuva yıktı aynısı inşallah onların ve çocuklarının da başına gelir şu Cuma günü 0 0
  • faik: Danıştay 12. Dairesinin kapatılmasını istiyoruz kapansın 6 1 Yanıtla
  • POLİS: İHRAÇ OLAN POLİS ARKADAŞLAR HEPİMİZ MECLİS DİLEKÇE KOMİSYONUNA BU KONUYU TAŞIYALIM. BİZLER YARGILAMASI DEVAM EDENLER NEDEN ATILDI.? BERAAT ALANLAR NEDEN DÖNEMİYOR? BİRER TANE DİLEKÇE İLE BAŞ VURALIM DİLEKÇE KANUNİ HAKKIMIZ BAKALIM SAYIN VEKİLLER NE DİYECEKLER. 6 1 Yanıtla
  • asım: Danıştay 12. Dairesi idarenin takdiri ile memurun ihracını onar. Öyle ise ne gerek var, 12. Daireye 4 tane ilköğretim mezunu şahıs koysunlar oraya onlarda onar 5 1 Yanıtla ahmet: çok haklısın biz memurlar beraat alsak bile idare ben sizi kusurlu buldum diyerek göreve iade vermiyor. gerekçe siz silahlı güçsünüz idare mahkemeleri adli mahkemelerden cezacı konumunda görev yapıyorlar. benim hiç cezam yok sadece yargılanıyorum hüküm almamışım ama meslekten ihraç verdiler. adalet bu mu? resmen ayrımcılık ve hak ihlali ne diyim ALLAHA havale ediyorum. 0 0
  • memet: Danıştay 12. Dairesi Emniyetin verdiği tüm kararları onadı çünkü orda emniyet kökenli biri vardı tüm kararları o etkiliyordu çok şükür o kovuldu belasını verdi 5 0 Yanıtla
  • adem: arkadaşlar idare Mahkemeleri hükümetin istediğini yapıyor. hele polis dava açmış ise geri dönüşü yok hakim beyefendileri ve savcıları, lojmanlarını polis koruyor. her sabah polis eşliğinde işe gidip geliyorlar. onlar polis 'e hiç acımıyorlar eğer hak geçmekse polis memurlarının hakkı savcı ve hakimlerde çoktur her birine haram olsun. ihraç olan bizlerin çocuk ve eşlerini de cezalandırıyorlar adalet bumudur.......adliden beraat al idare yok diyor bazende adli bizi bağlamaz diyor. anlaşılır gibi degil 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

  • Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor
    11:21 Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor

    Hatay'ın Erzin ilçesinde sera yöntemiyle erken olgunlaşan karpuzda çapa mesaisi sürerken, erkenci üründe Mayıs sonunda hasat bekleniyor. Kumun avantajını kullanarak yetiştirilmeyen yerde karpuz yetiştiriliyor. Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, karpuz fiyatlarının tarla ile market arasında farklılık gösterdiğini ifade etti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.


Advertisement