Aynı Köyde 10 Yıldır Süren Kan Davası Bitti - Son Dakika
Güncel

Aynı Köyde 10 Yıldır Süren Kan Davası Bitti

Aynı Köyde 10 Yıldır Süren Kan Davası Bitti

AĞRI'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Yukarı Kopuz Köyü'nde 2 aile arasında 10 yıl önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan Karataş ile Delikaya aileleri arasındaki kan davasını ilçe esnafı Nazım Balıkçı ile İl Genel Meclis üyesi Zeki Yıldız bitirdi.

14.08.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Yukarı Kopuz Köyü'nde 2 aile arasında 10 yıl önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan Karataş ile Delikaya aileleri arasındaki kan davasını ilçe esnafı Nazım Balıkçı ile İl Genel Meclis üyesi Zeki Yıldız bitirdi.

Eleşkirt'te iki aile için verilen barış yemeğine Kaymakam Abdulkadir Okay ile Belediye Başkanı Sabahattin Sarı, eski belediye başkanlarından Sait Yami, çok sayıda kişi ve iki aile fertleri katıldı. Kaymakam Okay, yaptığı konuşmada, "Hayırlı bir barışı gerçekleştirmek için buradayız. Bugün buradaki barış yemeğine yurt dışından ve diğer illerimizden gelen misafirlerimiz var. Toplumun ilerlemesi için birlikte güzel yaşaması gerekir. Her ne sebeple olursa olsun cahiliye döneminden kalma bir adet olan kan davası gütmek dinimizce de peygamberimizce de kabul edilmeyecek bir şeydir. Zaten bir suç varsa suçlular devletimiz ve adaletin önüne çıktığı zaman cezasını çeker" dedi.

Yemek sonrası kan davalılar davetlilerin önünde birbirleri ile tokalaşıp sarılarak artık kan akıtmayacaklarına söz verdi.

- Eleşkirtağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aynı Köyde 10 Yıldır Süren Kan Davası Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement