Ayrancı'da Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Ayrancı'da Hıdırellez Şenlikleri

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, yapılan etkinliklerle kutlandı.

09.05.2015 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, yapılan etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenliği'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Baraj şenlik alanında kurulan çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, el sanatları eserleri de sergilendi. Şenlik Karaman Halk Eğitimi Merkezi Halk Dansları topluluğun gösterisiyle başladı.

Protokol üyeleri yakılan şenlik ateşinin üzerinden atladı.

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve öneminin büyük olduğunu söyledi.

Kültürleri oluşturan en önemli unsurun başında gelenek ve göreneklerin geldiğini ifade eden Büyükkarcı, şunları kaydetti:

"Hıdırellez sadece Ayrancı'nın değil, Türk yurdunun asırlardır kutladığı bir değerdir. Bu kutlamalarda yüzyıllardır sürdüre gelen, bu geleneğin canlandırılması, birbirinden kopan yöre halkının hıdırellez geleneği ile bir araya getirilmesi, bu kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanmaktadır."

Etkinliğe, Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Vali Vekili Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Siyasi Partilerin 25. Dönem Karaman Milletvekili Adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayrancı'da Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement