Ayrancı'da Kuraklık - Son Dakika
Yerel

Ayrancı'da Kuraklık

Ayrancı\'da Kuraklık

Karaman'ın Ayrancı İlçesine bağlı Saray köyünde köylüler kuraklıktan dolayı büyümeyen arpa ve buğdayları tarlada bırakıyorlar.

07.07.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ayrancı İlçesine bağlı Saray köyünde köylüler kuraklıktan dolayı büyümeyen arpa ve buğdayları tarlada bırakıyorlar.

Köy Muhtarı Selim Saray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin gelirinin tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

Köylerinde sulanabilir tarlanın çok az olduğunu tarlalarının bir çoğunun sulama imkanının olmadığını,ifade eden Saray, "Tarlalarımız sulanamadığı için havalar yağışlı giderse verim iyi olur, yeteri kadar mahsul alırız. fasulye, pancar gibi ürünleri ekme şansımız yok. sadece buğday ve arpa ekebiliriz. Bu ürünlerin tanesinin  ve samanın satışından elde ettiğimiz gelirle geçinmeye çalışırız" diye konuştu.

Bu yıl meydana gelen kuraklığın en çok kendilerini vurduğunu, köyde 150 - 200 ton buğday bekleyen bir çiftçinin belki 8 - 10 ton anca mahsul kaldırabildiğini ifade eden Saray, şunları kaydetti:

"Bizim bölgemiz zaten yağışı en az alan bölgelerden. Ayrancı Barajından su alamıyoruz. Bu sene kar, yağmur hiç yağmadı. Son zamanlarda yağan yağmurun ise mahsule bir faydası olmadı. Ben 55 yaşındayım, daha böyle bir kuraklık görmedim. Mahsulümüzün boyu tarlada 1 karış kaldı. Tarlalara biçer girme şansı yok. Biçer soksak bile elde ettiğimiz mahsul biçer masrafını karşılamaz. ekin tarlalarını koyunlara güdüyoruz. Bu sene köylümüz evinde tüketeceği unu bile satın almak zorunda. Çiftçimiz zaten borçlu. Bir çok alışverişimizi harmanda ödemek şartıyla yaptık. Bankalara, esnaflara borcumuz var. Ne yapacağımızı bilmez durumdayız. Yardım bekliyoruz." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayrancı'da Kuraklık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement