Aysal Listesini Açıkladı - Son Dakika
Spor

Aysal Listesini Açıkladı

Aysal Listesini Açıkladı

Ünal Aysal, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi'nde Şansal Büyüka ve Bahri Havadır'ın sorularını yanıtladı.

21.04.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adaylarından olan Ünal Aysal, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi'nde Şansal Büyüka ve Bahri Havadır'ın sorularını yanıtladı. Başkan Adnan Polat'ın 2012 yılına kadar görevde kalması gerektiğini dile getiren Aysal, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçime Adnan Polat'ın da girmesini yadırgamayacağını söyledi.

Bir diğer başkan adayı Mehmet Helvacı hakkında da ilginç ifadeler kullanan Aysal, Helvacı'nın "6 yılda 4 şampiyonluk" açıklamasına gönderme yaparak "Ben kahin değilim" dedi. Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferi hakkında da açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, başkan olması halinde öncelikli olarak Arda Turan'ı takımda tutmak istediklerini ve bu yönde büyük bir çaba harcayacaklarını ifade etti. İşte Aysal'ın Lig TV'deki söyleşisinden satırbaşları...

ADNAN POLAT SEÇİME GİRMELİYDİ TÜRKİYE'DE 6 AYDAN FAZLA KALMAM 22 ŞİRKETİM VAR, TEK BİR MAHKEMEM YOK! HELVACI KONUŞTU AMA BEN KAHİN DEĞİLİM G. SARAY'I TANIYAN BİR TEKNİK DİREKTÖR OLACAK ARDA'YI GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ BEN HELVACI KADAR CESUR DEĞİLİM - İnan Kıraç'ın sizi başkan adayı olarak göstermesinden sonra mı adaylığınızı koydunuz?

"İnan Kıraç benim çok eski bir ağabeyim ve dostumdur. İnan ağabeyin bana teklif ettiği bir görevi benim kabul etmemem gibi birşey söz konusu değildir. Ancak benim adaylık kararım bu şekilde olmadı. Bana baskısı olmadı kendisinin. Kafasında ben yer etmişim diye düşünüyorum. Bir televizyon programında bunu dile getirince bende şaşırdım. "

Futbol şubesi Ali Dürüst'ün sorumluluğu altında mı olacak?

"Bu kesin değil. Futbolun sorumluluğu tek bir kişiye verilemeyecek kadar büyüktür. Bu düşüncelerimden kendisinin de haberi var. "

Sizce Adnan Polat seçimlere girmeli miydi?

"Bence isteyen herkesin girebilmesi gerekirdi. Benim istediğim genç ve dirayetli isimlerin kulübün yönetimini üstlenmesi şeklindeydi. Ancak böyle bir kişi yada grup göremeyince kendim adaylığımı koymaya karar verdim. "

Türkiye'de ne kadar kalıyorsunuz? Ortaya atılan iddialarda 'Türkiye'de bulunmuyor, kulübü nasıl yönetecek' sözleri söylendi...

"Benim Türkiye'de kaldığım süreler 6 ayı geçmedi hiç. Böyle bir görev bana tebliğ edildiği halde ben de iş hayatımda ve alışkanlıklarımda düzenlemeye gideceğim. "

Kulübün zor dönemlerinde karşılıksız yardım ettiğiniz söylendi. Ancak bu konu basında çok da fazla dillenmedi. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

"AIG hisselerinden elde edilen kar yine kulübün kasasına girdi. Ben kardan kendime bir pay kesinlikle almadım. Zor günlerde hisseleri satın alıp kulübe devrettiğim doğrudur. Bu hisseler günü geldiğinde satıldı hem de karlı bir şekilde satıldı. Ben kendi verdiğim para dışında olan bir para ya dokunmadan karı tamamen kulübe devrettim. Basında bu hisselerin hala bende olduğu yazıldı. Bu da doğru değildi. Özellikle basında bu türlü haberler çıkınca çok rahatsız oldum. "

Ticari bir sorununuz? İş hayatınızda sizi bağlayan bir sıkıntınız var mı?

"İş hayatımda ve özel hayatımda bir çok risk aldım. Ancak hiçbir zaman hukuksal riskler almadım. Hukuk mezunu olmama rağmen şahit sıfatıyla bile mahkemeye hayatımda çıkmadım. 22 şirketim var. Hiçbir şirketimin yanlış yada kanunsuz yürüyen bir işi de yoktur. "

Bağımsız bir denetleme kuruluna bağlı olacak mısınız?

"Ben tüm işlerimde bağımsız denetleme kurullarıyla çalışırım. Bu konuda bir değişikliğimiz de olmaz. "

Kulübün acil olarak ödenmesi gereken 50 milyon dolarlık ödemesi olduğu biliniyor. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

"Bir çaresi bulunacak ve ödenecek. Kötü haber tez duyulurmuş. Futbol dışında bize gelir getirecek kaynakları üretmek gerekiyor. "

Riva projesi Galatasaray için önemli bir konu. Bu konuda nasıl hareket etmeyi düşünüyorsunuz?

"Riva en öndeki projemiz takibi. Üzerinde çalışılacak fazla bir husus yok. Bizim önceliğimiz Riva'yı mümkün olduğu şekilde uzun vadede değerlendirerek Galatasaray'a doğru bir gelir sağlamak olacak. "

Helvacı 6 yılda 4 şampiyonluk dedi? Sizin bu şekilde bir vaadiniz yada söyleminiz olacak mı?

"Ben kahin değilim. Bu tür şeyleri bilmek için kahin olmak gerekir. Bizim görev süremiz 3 senedir. Ama 3 senede ama daha kısa sürede biz sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın da en tepesine çıkmayı hedefleyeceğiz. "

Galatasaray'ın 2000'li yıllardaki düzenden ve kişilerden yararlanmayı düşünüyor musunuz?

"Temel felsefemiz kendi altyapımızdan bağlı olarak hareket etmek. Ben eski emekçilerimize karşı biraz vefasız kaldığımızı düşünüyorum. "

Hoca konusunda bir tercihiniz olcak mı?

"G. Saray'a hizmet etmiş, G. Saray'ı tanıyan ve G. Saray'ın gerçekleriyle tanımamış birinin başarılı olacağına inanmıyorum. İsim vermek şuan için güç olur. "

Florya düzelmeden Galatasaray düzelmez şeklinde görüşler var. Orada şu anda sevgi, saygı, arkadaşlık yok şeklinde yorumlar var. Florya'nın başına biri gelecek mi, yoksa oranın sorumluğu sadece hoca ya mı kalacak?

"Kurumsal yapı olmadığı için böyle sorunlar var. İşin kötüsü yukarılarda da bu düzen yok. Kurumsal yapıyı biz getireceğimiz söylüyoruz. Bence Florya kolay toparlanacak. Üç ay içerisinde bence orayı toparlayıp bir düzene sokarız. "

Daha önceden yönetici veya başkanlık deneyiminizin olmaması sizin için bir eksi midir?

"Ben ticari olarak riskleri aldım. Göreve gelirken nelerle karşı karşıya geleceğimi de biliyorum. Karşılaşmadığımız şeyler olacaktır elbet ancak her şeye de hazırlıklıyız. "

Arda konusundaki tavrını ne olacak? Yani siz seçildiğiniz takdirde Arda'yı göndermeyi düşünür müsünüz?

"Arda bizim altyapımızdan gelen yetiştirğdiğimiz, güvendiğimiz bir evladımız. Bundan sonra yetişecek gençlerie de iyi bir örnek olacaktır. Bizde kalmasını tabiki isteriz. Ancak illaki gitmek isterse bunu ona göre değerlendiririz. Kalması konusunda da ısrarcı olmak niyetindeyim. Arda Galatasaray'da bir efsane olarak gidebilir. Arda'Yı layık olduğu efsanevi bir konuma sokarak göndermek isteriz. Bu şekilde değil. "

Yıldız isimleri futbol kadrosuna katmayı düşünüyor musunuz? Mehmet Helvacı geçtiğimiz günlerde 10 futbolcu ile anlaştığını söyledi. Sizin de böyle bir açıklamanız olacak mı?

"Yıldızsız bir Galatasaray düşünülemez. Ben Helvacı kadar cesur değilim. Arkadaşlarımız piyasa araştırması yaptılar, kimler değerlendirme altıona alınabilir diye. Ancak göreve gelmeden rakamlar teleffuz etmek doğru olmaz diye düşünüyorum. "

Seçimlerle ilgili Adnan Polat ile fikir alışverişiniz oldu mu?

"Adnan Polat'la samimi ilişkilerimiz var. Uzun süredir tanışıyoruz. Ancak seçim sürecinde doğruyu söylemek gerekirse pek konuştuğumuz söylenemez. "

İş hayatınızda çok hırslı olduğunuz ve sabahlara kadar süren uzun çalışmalarınız olduğu biliniyor. Aynı hırsı Galatasaray için de kullanacağınızı söyleyebilir miyiz?

"Ben netice odaklı bir adamım. Başladığım bir işin peşinde koşarım. O işten netice almadan da peşini bırakmam. "

Göreve geldiğiniz takdirde ele alacağınız konuları sıralamanız gerekirse, ilk üç sırayı hangi konular alır?

"İlk olarak güven. Daha sonra kurumsallık ve sportif başarı. Ancak zor olan bunların üçünü aynı anda yapabilmek. Biz bunu yapmak istiyoruz. "

Seçimde yönetim kurulunuzda yer alacak isimlerden bahsedecek misiniz?

"Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Refik Arkan, Aka Gündüz Özdemir, Ali Gürsoy, Adnan Nas, Selim Haznedaroğlu, Mete Başol, Sedat Doğan, Abdurrahim Albayrak gibi isimleri ilk etapta söyleyebilirim"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Aysal Listesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement