Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin İlk Kadın Şehidi - Son Dakika
Güncel

Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin İlk Kadın Şehidi

Ayşegül Pürnek, Kayseri\'nin İlk Kadın Şehidi

Ankara'daki bombalı saldırı sonrası 28 ocağa ateş düştü! Hava Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu.

18.02.2016 12:26  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör kanlı yüzünü bir kez daha Ankara'da gösterdi. Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı'na 200 metre uzaklıkta, askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. 28 ocağa ateş düştü. Hepsinin ayrı bir hikayesi var.

ÇANKIRI'DAN İKİ ŞEHİT

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında Çankırı'dan iki kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam Ankara'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlere ve sivil vatandaşlara rahmet diledi.

Bu topraklardaki birliğin bozulmaması temennisinde bulunan Özcan, "Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk Milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir" dedi.

BİRİ HAVA ASTSUBAYI, DİĞERİ ASKERİ SİVİL PERSONEL

Çankırı'nın da iki şehidi bulunduğunu belirten Özcan, "Saldırıda şehit olan Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.


(Soldaki Hava astsubayı Koray Pınar, sağdaki askeri sivil personel Cumali Akman)

Şehit Akman'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilirken, Şehit Hava Astsubayı Koray Pınar'ın ailesinin Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

BİR ATEŞ DE ADANA'YA DÜŞTÜ

Ankara'daki terör saldırısında şehit olan asker şöförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş'ın Adana'daki baba evine ateş düştü.


Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş'ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş'a bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 çocuk sahibi Öztaş çifti, Ankara'ya götürüldü. Şehidin evi ve sokaktaki birçok eve Türk Bayrağı çekildi. Akrabaları da eve akın etti.


TERHİSİNE 73 GÜN KALMIŞTI

Dayı Veli Çelik, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana'ya izne geldiğini söyledi. Yeğeninin çok iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirten dayı Çelik, "Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok" dedi.

HAİN PATLAMADA BURSA'DA İKİ ŞEHİT

Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Bursa'nın Mudanya ve Gemlik ilçelerinden iki askeri personelin şehit olduğu öğrenildi.


(Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan)

Alınan bilgiye göre, Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan ile Gemlikli henüz ismi öğrenilemeyen kıdemli çavuş şehit oldu.

Şehitlerin ailelerinin teşhis için Ankara'ya gittiği bildirildi.

KAYSERİ'NİN İLK KADIN ŞEHİDİ

Ankara'daki bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek'in şehit olduğu haberi, Kayseri'deki ailesini bildirildi. 112 Acil Servis ekipleri de aileye haber verilirken evde bulundu. Baba Fuat Pürnek'in ticaretle uğraştığı ve bir iş için Ordu'da bulunduğu öğrenildi. Bekar olduğu öğrenilen talihsiz kadının baba ocağındaki apartmana Türk bayrağı asıldı.


"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Askeri sivil memur Ayşegül Pürnek'in amcası Ali Pürnek, yeğeninin 5 yıllık memuriyet hayatı olduğunu belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. Terör belasına yeğenimizi kaybettik. Allah hepimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

"KAYSERİNİN İLK KADIN VE 292'NCİ ŞEHİDİ"

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul yakınları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, "Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin ilk kadın ve 292'nci şehididir. Terörle mücadeleden bu yana ne yazık ki Kayseri 291 güvenlik görevlisini şehit vermişti. Başta kadın şehidimiz olmak üzere Ankara'daki kalleş saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı , yaralılara acil şifalar dilerim" dedi.

Ankara Adli Tıp'da yapılan otopsinin ardından Pürnek ailesine teslim edilen Ayşegül Pürnek'in cenazesi Kayseri'ye getirildi.

TERÖR GENÇ GAZETECİYİ DE VURDU

Ateş düşen 28 ocaktan biri gazeteci Gülşen Yıldız'ın baba evi... Bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı.


Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlayan ve günlerce kendini toplayamayan Yıldız, saldırı sonrasında Facebook'taki profilini karartmış.

FETHİYE DE YANDI

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Orçun Münyas'ın Fethiye'deki baba ocağına ateş düştü. Münyas'ın bankada çalışırken, TSK sınavını kazanarak askeriyede göreve başladığı ortaya çıktı.


ACI HABERİ GECE YARISI VERDİLER

Orçun Münyas'ın (25) acı haberi Muğla'nın Fethiye ilçesindeki baba ocağına gece saat 00.30 sıralarında ulaştı. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, beraberinde Fethiye İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Faruk Akıncı ve Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ile Taşyaka Mahallesi 184 Sokak'ta yaşayan baba Mehmet Münyas, anne Gürsel Münyas ve kız kardeş Elif Münyas'a acı haberi verdi. Kalp rahatsızlığı olan baba Mehmet Münyas, oğlunun terör saldırısında yaralanıp şehit olduğu haberini alınca eşi ve kızıyla birlikte gece yarısı karayoluyla Antalya'ya, oradan da uçakla Ankara'ya götürüldü.


ŞEHİT ORÇUN'UN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bekar olduğu öğrenilen Orçun Münyas'ın Fethiye'deki baba evinin balkonlarına Türk bayrağı asıldı. Fethiye Belediyesi tarafından 184. Sokak'ta taziye çadırı kuruldu. Aynı sokak girişlerine itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Terör saldırısında şehit olan 28 kişiden birinin Orçun Münyas olduğunu öğrenen yakınları baba Mehmet Münyas'ın evine koştu. Yakınları eve Türk bayrağının asılması sırasında gözyaşlarını tutamadılar. Mahalle sakinleri ve komşuları da şehit evine akın etti.

YAKIN ARKADAŞI: TERÖR SALDIRISI OLUNCA ARADIM, CEVAP ALAMADIM

Orçun Münyas'la ilkokul 3. sınıftan bu yana çok iyi arkadaş olduklarını söyleyen elektronik tamircisi Cihan Yıldırım, "Ankara'daki patlamayı duyunca aklıma ilk olarak Orçun Münyas arkadaşım geldi. Defalarca telefonla aradım. Telefonu cevap vermedi. Babası beni aradı ulaşamadığımı söyledim. Sabah saatlerinde babası ve ailesinin Ankara'ya gittiğini öğrendim. Orçun önce Kaş-Kalkan'da bankada çalıştı. Bireysel kişilerle uğraşmanın zor olduğunu belirtip TSK'nın açtığı 1 kişilik sınava girdi. Kazandığı haberini aldı. Mülakata gitti. Mülakatı da kazandı. 1,5 yıldır da severek Hava Kuvvetleri Komutanlığında personel işlerinde görev yapıyordu. Hayvanları çok severdi. Kuş ve kedi besliyordu. Birlikte buradaki arkadaşlarla birlikte benim doğum günümü de kutlamıştık. Terörü lanetliyorum. Teröre karşı yapılması gerekenler sonuna kadar yapılmalıdır. Dostlar ve Türkiye sağ olsun. Çok üzgünüm" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin İlk Kadın Şehidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ANTI ERDOGAN: EN BÜYÜK HAYALIM HIRISTIYAN OLMAK TÜRK VATANDASLIGINDAN CIKMA BEN MECBUR DEGILIM ASKERE GIDIM ASKER KACAKLRI ÜLKÜCLER GITSIN ERDOGANIN OGLU GITSIN 13 47 Yanıtla Cevap: Türk vatandaşlığından çıkıyosunda din değiştirme hayalin ne alaka anlamadım. Merak etme zaten hayalim hristiyan olmak diyerek İslam dininden çıkmışsın. 21 4
  • Putinist: Bu günlerde gelen giden şehit 15 25 Yanıtla
  • bozkurt: Allah pkk yi hdp yi destekleyenlerin belasini versin cennet yuzu gostermesin kafirlere!! . Sdece turk degil Musluman dusmani bunlar !! 27 4 Yanıtla Arnavutluk: Kafir zulüm edenlere denir, TC hep Kürtlere zulüm yaptı bundan sonrada rahat yok onlara 1 26
  • ankaralım: bütün teröristlerin hepsi cehennemin 7 kat dibine girsinler 24 1 Yanıtla
  • Osmanlı: ALLAH RAHMET EYLESİN.MEKANLARI CENNET OLSUN.RABBİM GÜL YÜZLÜ EFENDİMİZE SAV KOMŞU EYLESİN.ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN RABBİM. 21 2 Yanıtla
  • engin: vatan yolunda olenlere sehid denir.Sehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. 11 4 Yanıtla
  • Hristiyan Programcı: Hayatta kalmak için Hristiyan olucam bende. Müslümanlar ölüyor. 5 9 Yanıtla
  • volkan türk: siyasi görüşleri bırakalım sadece birliğimiz için çaba gösterelim bunu okuyorsanız aynı şeyleri yazmış demeyin içinizden gelerek düşünün güçlü ülkeyiz ama birlik beraberlikle dahada güçlü olalım sadece 10 saniye düşünün içinizden gelerek kimseyi kırmadan üzmeden birlik beraberlik içinde olalım hepinize saygılarımla 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement