Aytaç Durak Hakkındaki "İhaleye Fesat Karıştırma" Davası - Son Dakika
Yerel

Aytaç Durak Hakkındaki "İhaleye Fesat Karıştırma" Davası

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile 3 kişi "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandıkları davada tutuksuz yargılanmalarına karar verilmelerinin ardından tahliye...

07.02.2012 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile 3 kişi "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandıkları davada tutuksuz yargılanmalarına karar verilmelerinin ardından tahliye edildiler.

Yakınları tarafından çiçeklerle karşılanan Durak, Adana E Tipi Cezaevinin çıkışında yaptığı açıklamada, bazı haber kuruluşlarının kendisinden "eski belediye başkanı" diye bahsettiğini, kendisinin halen seçilmiş, milli iradeyle gelmiş belediye başkanı olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığının bazı nedenlerden dolayı kendisini görevinden uzaklaştırdığını anımsatan Durak, "İnşallah bundan sonra uzatmazlar, takdir onlara ait. Ancak değerli hemşehrilerime 22 aydır gösterdikleri sabır ilgi ve ciddiyetlerine hassaten teşekkür ediyorum. Hiçbir taşkınlık yapmadılar, aşırıya kaçmadan tepki verdiler. Devletin kanunlarına adalete hepimizin saygısı var hiç bir şey gizli kalmaz" dedi.

Durak, tutuklandığı dava ile ilgili de bilgi vererek, şöyle devam etti:

"6 yıl önce açık ihaleyle satılmış bir gayrimenkul. Müfettiş tutanaklarında var. Yüreğir ilçesinde bin 113 gayri menkul satmışız. Bu da onlardan biri. Ama açık ihale, isteyen, halk tabiriyle parayı veren düdüğü çalar. Herkes girebilir. Benim bir yakınım da girmiş. Ben orada amir değilim, 2 milyonluk bir şehrin belediye başkanıyım. Ben bin 113 tane ihaleye girebilir miyim- Sadece metro güzergahında bin 200 kamulaştırma yapılmış. Ben bunların tek tek takdirini inceleyebilir miyim-"

Durak daha sonra oğlu Gökhan Durak'ın elinden tutarak, aracına bindi. Bu arada, bazı yakınları Durak'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Cezaevinden ayrıldıktan sonra evine geçen Durak, kendisini bekleyen gazetecilere, "Başka bir açıklama yapmayacağım. Daha sonra çok görüşeceğiz zaten" dedi.

Bugün, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu hakkında tutuksuz yargılanma kararı verilmişti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aytaç Durak Hakkındaki 'İhaleye Fesat Karıştırma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement