Aytaç Durak: İktidar Seçimi Yapmamak İçin Anket Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak: İktidar Seçimi Yapmamak İçin Anket Yaptırıyor

Aytaç Durak: İktidar Seçimi Yapmamak İçin Anket Yaptırıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Allah korusun, bu seçimlerin yapılıp, yapılmaması için iktidar her gün anket yaptırmakta.

10.10.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Allah korusun, bu seçimlerin yapılıp, yapılmaması için iktidar her gün anket yaptırmakta. Endişe ediyorum ki; 276'yı kurtaracak çıtaya ulaşamazlarsa seçimi yapmamak için bir takım sıkıntıları bahane edecekler, belki de Suriye'ye savaş ilan ederiz" dedi.

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından 'Barış İçin Okumak Lazım' sloganıyla açılan 6'ncı Konyaaltı Kitap Fuarı'nda Ankara'daki patlama nedeniyle güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı. İki günde 15 bin kişinin ziyaret ettiği furda bazı yazarlar patlama nedeniyle programlarını iptal ederken, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, 'Söyleyeceklerim Var' adlı kitabını imzaladı. Kendisinin kitap yazarı olmadığını belirten Aytaç Durak, şöyle dedi:

"5 yıl önce görevden uzaklaştırılmam üzerine, ben de anılarımı değerlendirdim. Bu kitapta göreceksiniz, sayın Cumhurbaşkanımızın da fotoğrafı var. İkimizin de benzer tarafı var. Tayyip Erdoğan da çok seçildi, ben de çok seçildim. Ama kitapta okuyacaksınız, o kırarak, dökerek, bölerek Türkiye'yi ayrıştırarak seçildi. Ben hiç yorulmadan Adanalıları birleştirerek seçildim. İkisi belediye meclis üyeliği olmak üzere 7 defa seçildim. Adanalılar düşünmeden bana oy verdi. Nedeni de bölüştürmeden, parçalamadan belediyeyi yönettim."

"SEÇİM YAPMAMAK İÇİN BAHANE YARATACAKLAR"

Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama da yapan Aytaç Durak, şöyle dedi:

"Devletin temsilcileri taraf olmazlarsa adalette de eşit davranırlarsa o terör kendiliğinden önlenir. Ama belli bölgeleri, zümreleri karşınıza alırsanız sıkıntı olur. Ankara'daki olay son derece üzücü. Allah korusun bu seçimlerin yapılıp, yapılmaması için iktidar her gün anket yaptırmakta. Endişe ediyorum ki 276'yı kurtaracak çıtaya ulaşamazlarsa seçimi yapmamak için bir takım sıkıntıları bahane edecekler. Provokasyon yönünde de endişem var. Türkiye'de herşey olabilir. Bu son 15- 20 gün son derece kritik günler. Belki de Suriye'ye savaş ilan ederiz. Belki de birkaç savaş uçağımızı birileri düşüttürüp, bunları bahane ederiz. Bunlar mümkündür. Türkiye'de kritik günlere geldik."

"CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI"

Aytaç Durak, Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini vurgularken, "Parti rozetlerim değişti ama halk üzerindeki uygulamam değişmedi. Tavsiye ederim ki sayın Cumhurbaşkanı da taraf olmasın. Ben taraf olmadan bertaraf olacağımı ispat ettim. Bürokratlara da bunu tavsiye ederim. Basın yayına bunu tavsiye ederim, taraf olmasınlar. Özellikle hukuk elamanları, temsilcileri lütfen taraf olmadan görevlerini yapsın. Bu olaylar seçimden sonra sona erecek. Buna da inananlardan biriyim" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak: İktidar Seçimi Yapmamak İçin Anket Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement