Aytaç Durak ile Oğluna Ait Tv'de Çalışanların Maaş Davası - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak ile Oğluna Ait Tv'de Çalışanların Maaş Davası

Aytaç Durak ile Oğluna Ait Tv\'de Çalışanların Maaş Davası

Aytaç Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp, maaşlarını belediyeye bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

27.06.2013 13:36  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da görevden alınmasının ardından, Durak ve oğluna ait Çukurova TV'de görev yapan bir kısım personelin, maaşlarını aldıkları belediye şirketlerinde görev yapmadan bu televizyonda çalıştıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapılmıştı. Cumhuriyet Savcısı, yaptığı soruşturmanın ardından Aytaç Durak, halen Başkanvekili olan Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, başkanın oğlu Gökhan Durak, Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfuruncu, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ile Funda Şevik hakkında 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Haklarında 'görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak etmek' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıkların yargılanmasına revam edildi.

'BELEDİYENİN HİZMETİNİ ANLATTIK'

Duruşmaya katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Suçlamanın yapıldığı tarihte kendisinin belediyenin kuruluşu olan Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Aldırmaz, "Belediye adına 10 bin adet konut yaptık. Televizyondaki programlara katılarak konutlarla ilgili bilgi verdik. Televizyonda herhangi bir görevim yoktu" dedi.

'ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORDUK'

Mahkemeye 4 sayfalık savunma dilekçesinin yanı sıra çeşitli belgeler sunan Gökhan Durak da, "Ben Çukurova TV'nin yönetim kurulu başkanıyım. Belediyeden Diyanet İşleri Başkanlığı'na 500'ü aşkın resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin hizmetini ücretsiz olarak yayınlamıştır. Yaptığımız ücretsiz hizmeti lekelemek ve siyaseten çamur atmak için bir dizi iftira üretmişler. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

'KAHVE İÇİYORDUM'

Sanıklardan Funda Şevik de savunmasında "Belediye ait şirketlerde grafikçi olarak çalıştım. Benim Çukurova TV'de bir şey yaptığım yoktu. Orada arkadaşlarım vardı. Ziyaretlerine gidiyordum. Kahvelerini içiyor, sohbet ediyordum" diyerek kendini savundu. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme hakimi, Aytaç Durak ile dinlenmeyen diğer sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak ile Oğluna Ait Tv'de Çalışanların Maaş Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement