Aytaç Durak'ın Görevine Dönmesi - Son Dakika
Yerel

Aytaç Durak'ın Görevine Dönmesi

Aytaç Durak\'ın Görevine Dönmesi

Durak, "Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı" dedi.

02.04.2014 16:23  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve önceki gün tekrar başkanlık koltuğuna oturan Aytaç Durak, "Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş bölgesindeki delege seçimlerini benim taraftarlarım kazanmıştı. Bunu görenler alelacele beni görevimden aldılar" dedi.

Durak, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında AK Parti'den ayrılıp MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin akabinde hukuk dışı bir yöntemle görevden alındığını iddia etti.

Görevden alınmasının ana nedeni hakkında da değerlendirmede bulunan Durak, şöyle konuştu:

"Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş bölgesindeki delege seçimlerini benim taraftarlarım kazanmıştı. Bunu görenler alelacele beni görevimden aldılar. Yasal hakkımı kullanmak için Danıştay'a başvurdum. Danıştay, tam 1 yıl sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararı alıp göreve başlayacağımın ertesi günü belediye başkanlığı görevinden alındım. Alınmasaydım görevime başlayacaktım. Belediyeler Birliği tüzüğünde de, belediyeler birliği başkanının belediye başkanı olması şarttır ibaresi yer alıyor. Yargı kararı verdi; 'gel görevine başla' diyor. Ben gidip görevime başlayacakken buradaki sandalyemi altımdan çektiler."

Yargı yolunu bırakmadıklarını ve Yargıtay'a başvurduklarını ifade eden Durak,  "Benim itirazımı Yargıtay kabul etti. İçişleri Bakanlığı bu karara itiraz etti ve konuyu İdari Dava Daireleri Kurulu'na götürdü. Kurulda beni haklı bularak itirazı reddetti. Bu defada da seçim geldi. Hem benim görevden alınmam hem belediyeler birliği görevimden alınmam hem de tebligatın geciktirilerek bugün yapılması tesadüf değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin, belediye başkanlığı makamına oturmasıyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan "Göreve iadesiyle ilgili herhangi bir yazı tebliğ edilmedi. Ayrıca belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin görev süresi 31 Mart günü saat 17.00 itibariyle sona erdi" açıklamasına ilişkin sorusu üzerine Durak, "Onlar mı biliyor ben mi biliyorum? Ben hiç yanıldım mı siyasette? Bürokrasiyi de siyaseti de bilirim siz merak etmeyin" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aytaç Durak'ın Görevine Dönmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement