AYTO, Aydın'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

AYTO, Aydın'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak

AYTO, Aydın\'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak

Aydın Ticaret Odası, Aydın Oda ve Borsaları ile Yöresel Ürünler Fuarında Aydın'ın meşhur ürünlerini sergileyecek.

09.10.2014 10:36  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Oda ve Borsaları ile Yöresel Ürünler Fuarı'nda Aydın'ın meşhur ürünlerini sergileyecek.

Bu yıl 22-26 Ekim 2014 tarihlerinde "Sizin oraların nesi meşhur?" teması ile Antalya'da yapılacak 5. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Aydın Ticaret Odası (AYTO) TOBB'ne bağlı oda ve borsalarla birlikte Aydın'ı tanıtacak, aynı zamanda tanıtım tırı ile AYTO'ya kayıtlı üyelerine ait Aydın'ın meşhur ürünlerini sergileyecek.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı veya sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bu organizasyonda, Türkiye'nin tüm renklerinin bu fuarda olacağını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Yöresel ve kültürel mirasımızın tanıtıldığı bu fuarda Finike Portakalı, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Şile Bezi, Afyon Mermeri, Adana Kebabı gibi simge olmuş yöresel ürünler yer alırken Aydın İnciri, Aydın Zeytinyağı, Aydın Kestanesi gibi ürünlerimizin bu fuarda olmazsa olmaz olduğunu düşündük. TOBB'ne bağlı oda ve borsalar ile aynı çatı altında GEKA'dan aldığımız destekle YÖREX Fuarı'nda yer almak için gerekli girişimleri başlattık. Aynı zamanda AYTO olarak tanıtım TIR'ımız ile fuarda yer alacağız" dedi.

İNCİRİNİN AVRUPA'DAKİ TESCİLİ TAMAMLANIYOR

TOBB'ne bağlı oda ve borsaların desteği ile gerçeklen "Sizin oraların nesi meşhur?" temalı 5. Yöresel Ürünler Fuarı'nda ürünlerini sergilenmesini isteyen AYTO üyelerinin, ürün, broşür ve kataloglarını Aydın Ticaret Odası'na iletmeleri gerektiğini söyleyen AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Bizim Aydınımızda pek çok meşhur ürünümüz var. En çok da incirimiz meşhur, coğrafi işaret tescili AYTO'ya ait olan Aydın İnciri'nin önümüzdeki yıl içinde Avrupa'da da tescilini alıyoruz. Aydın İnciri'nin Avrupa Birliği'ndeki tescili ürün bazında ülkemizde bir ilk olacak" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AYTO, Aydın'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement