Ayto'dan Eğitim ve Sağlık Sektöründe 9 Soruna Anında Çözüm - Son Dakika
Yerel

Ayto'dan Eğitim ve Sağlık Sektöründe 9 Soruna Anında Çözüm

Ayto\'dan Eğitim ve Sağlık Sektöründe 9 Soruna Anında Çözüm

Aydın Ticaret Odası (AYTO), eğitim ve sağlık hizmetleri sektöründen oluşan 7. Meslek komitesi üyeleri ile sektörü masaya yatırdı.

29.12.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (AYTO), eğitim ve sağlık hizmetleri sektöründen oluşan 7. Meslek komitesi üyeleri ile sektörü masaya yatırdı.

Eğitim ve sağlık hizmetleri sektörünün sorunlarının konuşulduğu toplantıya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Çopur, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Alpay alp, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Nevzat Önen, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AYTO Yönetim Kurulu ve Meslek Komitesi üyeleri ile AYTO'ya 7. Meslek Komitesi Üyeleri katıldılar.

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, AYTO üyelerinin sorunlara yönelik elektronik posta yolu ile tespit edilen sorunları ve çözümleri görüşüldü. Üyeler de sorunlarını bire bir aktarma fırsatı buldu.

AYTO üyelerini, Odayı yönetenler olarak "Oda Üyeleri" tanımlaması içerisine sığdırmayı doğru bulmadıklarını belirterek sözlerine başlayan AYTO Başkanı Hakan Ülken, yönetim felsefesi içerisinde odayı büyük bir aile, ve tüm üyelerini o ailenin gerçek sahibi ve fertleri olarak gördüklerini belirtti.

"BİZLER EMANETÇİYİZ"

Oda yöneticiliğinin emanet bir görev olduğunu kaydeden Başkan Ülken, "Bizler burada emanetçiyiz, bizim kültürümüzde emanete hıyanet dünyanın 2 büyük suçundan sonra 3. büyük suç olarak gelir. Biz bunun bilincinde olduğumuzu düşünerek hareket ediyoruz. Biz sizlerden almış olduğumuz emaneti çok doğru kullanmamız gerektiğini, bir kamu kaynağının üzerimizdeki en büyük vebal olduğunu düşünerek bugüne kadar üye odaklı çalışma prensibi içerisinde elimizden geldiğince nefesimiz yettiğince enerjimiz elverdiğince hayata geçirmeye gayret ettik. O zaman bir üye eğer, komitede, meclis de, yönetimde yada yönetim kurulu başkanlığında görev yapıyorsa orada emanetçi olduğunu, yarın oradan ayrılacağını, bir başka üyenin oraya geleceğini bilmesi gerektiğini ve bunu yaparken de normal üye vasfı ile kendisine nasıl hizmet edilmesini istiyor ise öyle hizmet etmesi gerektiğini düşünmeli. Biz de bu mantıkla bugüne kadar hep hareket ettik ve bu mantığın içerisinde üyesine hizmet etmeyen, üyesine dokunmayan hiçbir faaliyet içerisinde olmayacağımızın taahhüdünü verdik" dedi.

"BURADA OLMAMIZIN TEMEL SEBEBİ SEKTÖRÜMÜZÜN PROBLEMLERİNİ TESPİT ETMEK"

Toplantıya eğitim ve sağlık grubu olan 7. Meslek Komitesi üyelerinin katıldığını ifade eden AYTO Başkanı Ülken, toplantıya katılan kurum amirlerine ve AYTO üyelerine teşekkür ederek "Kurum amirlerimiz Aydın'ın ekonomisine değer veriyorlar, ticaret odası üyelerine değer veriyorlar ki bugün mesaiden sonra o yorgunluklarına rağmen bizlerin yanına geldiler. Sizlerde sektörünüze ve mesleğinize sahip çıkıyorsunuz ki buradasınız. Burada olmamızın temel sebebi sektörümüzün problemlerini tespit etmek, bugüne kadar yapılan çözümleri sizlere ifade etmek, çözülemeyenlerin neden çözülemediğini anlatmak ve bundan sonrası ile ilgili de çözüm önerilerini ortaya koymak, zamanı efektif kullanabilmek adına sizlere daha önce elektronik posta yolu ile anketler gönderildi. Bugün burada bizleri şereflendiren kamu kurumları ile ilgili yaşadığınız problemler ve çözüm önerilerini belirtebilmeniz adına. Bunları biraz sonra tek tek konuşacağız. Soru cevap şeklinde isteyenler direk konunun muhataplarına sorunlarını, çözüm önerilerini veya teşekkürlerini iletecekler. Şimdi sadece sorun demek değil bir sorun da çözüldüğü zaman da marifet de iltifata tabidir. Eleştirmeyi biliyorsak iltifat etmeyi de bilmemiz lazım. Bunları da dile getirebiliriz, bunları bir arada konuşabilelim istiyoruz. Bunlar için bir araya geldik, önümüzdeki haftalarda da diğer komitelerimiz için çalışmalarımız devam edecek. "diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE 9 SORUNA ANINDA ÇÖZÜM

Medikalciler, optisyenler, özel hastaneler, diyaliz merkezleri, özel öğretim kurumları, sürücü kursları, etüt merkezleri, güzellik merkezlerinin katıldığı toplantıda; AYTO Başkanı Hakan Ülken'in konuşmasının ardından, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Çopur, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Alpay alp, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Nevzat Önen, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu elektronik posta yolu ile iletilen sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İletilen sorunlar içerisinde 9 soruna çözüm bulundu. Üyelerin birebir sorunlarını aktarma fırsatı bulduğu toplantıya ait sonuç raporu AYTO üyelerine iletildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayto'dan Eğitim ve Sağlık Sektöründe 9 Soruna Anında Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement