Ayto Özel Sektör ve Kamu Buluşmalarında Sektörel Sorunlara Çare Arıyor - Son Dakika
Yerel

Ayto Özel Sektör ve Kamu Buluşmalarında Sektörel Sorunlara Çare Arıyor

Ayto Özel Sektör ve Kamu Buluşmalarında Sektörel Sorunlara Çare Arıyor

Aydın Ticaret Odası, kamu özel sektör buluşmaları kapsamında bu kez 7. Meslek Komitesi üyelerini bir araya getirdi.

06.05.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası, kamu özel sektör buluşmaları kapsamında bu kez 7. Meslek Komitesi üyelerini bir araya getirdi.

Genişletilmiş meslek komitesi toplantısında; bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitap, kırtasiye, büro malzemeleri, reklam ajansı, matbaa, fotoğrafçılık ve oyun sektöründen Aydın Ticaret Odası Üyelerinin sektörel sorunları istişare edildi.

Aydın Anemon Otel'de Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken'in başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Zabun, Siber Suçlar Şube Müdürü Mustafa Yalçın Güven, Asayiş Şube Müdürü Hakan Aytuğan, Güvenlik Şube Müdürü Satılmış Karakaya, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Birol İbili, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi, Çalışma ve İş Kurumu Müdür yardımcısı Nazmi Yaman, KOSGEB İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Cengiz Sıtkı ve AYTO Hukuk Müşaviri Av. Himmet Pehlivan katıldı.

SEKTÖRÜN MUHATAP OLDUĞU KAMU ERKLERİ İLE SEKTÖRLER DEĞERLENDİRİLİYOR

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Başkan Ülken sektör sektör AYTO üyelerini bir araya getiren toplantılar düzenlendiğini, sektörlerin muhatap oldukları kamu erkleri ile sektörün mevcut durumu ve sorunlarının tespit edilerek çözümüne yönelik önerilerin konuşulduğunu ifade etti.

AYTO KAMU VE ÖZEL SEKTÖR BULUŞMALARINDA ÜYELERİNİN YÜZDE 90' I İLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Ülken bugüne kadar Aydın Ticaret Odası'na kayıtlı üyelerin yüzde 90'ı ile bir araya gelindiğini belirterek "Bugün bu toplantıda sektörün mevcut durumunu, sorunlarını, Aydın'daki yerel ve ülkedeki ulusal anlamdaki problemlerini tespit edip bunların çözümüne yönelik önerilerimizi konuşacağız. Bugüne kadar genişletilmiş meslek komitesi toplantılarımızın yüzde 90'ını tamamladık. İnşaat müteahhitlerinden medikalcilere, dershaneler, kreşler, özel dil kursları, özel eğitim merkezleri, kozmetik firmaları, otomotiv, otomotiv yan sanayi, akaryakıt, seyahat acentesi, kargo, kurye, yük taşımacılığı, yolcu taşımacılığı, personel ve okul servisleri, taşıma kooperatifleri, mimarlık, mühendislik, yapı denetim firmaları, hafriyat, teknik inşaat, toptan perakende gıda, kafeterya, hazır yemek, şekerleme, unlu mamuller, sigorta acenteleri, sigorta eksperleri, emlak komisyoncuları, sarraflar, mobilya ve dayanıklı tüketim, zücaciye, inşaat malzemeleri ve sanayi sektöründeki üyelerimizi bu toplantılarla bir araya getirdik" dedi.

Toplantının formatı hakkında bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken,sorunların toplantı öncesinde mail ortamında üyelerden derlendiğini, toplantı öncesinde toplanan verilerin ilgili kamu erkine iletildiğini, kamu müdürlerince yapılan çalışma sonucunda toplantıda cevapların verildiğini ve toplantı sonrasında sonuç raporlarının mail ortamında yine üyelere gönderildiğini söyledi.

ODALAR NE İŞE YARAR?

Odalar ne işe yarar sorusuna değinen Başkan Ülken, "Odalar ne işe yarar sorusunun en temel cevabı şudur; Odalar üyelerinin hak ve menfaatlerini korur, üyelerinin ve ilinin gelişmelerine yönelik faaliyet gösterirler, Odalar yönetmelik değiştiremez, Odalar kanun çıkaramaz, Odalar o kanunu çıkaran, değiştiren ve uygulayan erkelere baskı grubu faaliyetini yürütürler yani lobi çalışması yaparlar. Baskı grubu deyince akla negatif bir algı gelir ama burada baskı grubu faaliyeti aynı zamanda lobi çalışmasıdır. İletişim kanallarını sağlam tutar, üyesinin sürekli işi olduğu alanlardaki erklerle istişare halinde olup üyenin hak ve menfaatini korur. Sorunun tıkandığı yerde haklıysanız tüm yasal yollara başvurur, kavga etmeniz gereken yerde de kavganızı edersiniz ama bu son çaredir hatta çare değildir, çaresizliğin bir sonucudur. Aynı zamanda ilinin ekonomik gelişimi ile de faaliyet gösterir Odalar. İlinin sosyoekonomik gelişiminin sağlanabilmesi adına şehrine yapılması gereken yatırımların önündeki engeller veya ile fayda sağlayabilecek adımlar neyse onları tespit edip onları isterler. Bugüne kadar bunları yapmaya gayret ettik" diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda üyeler sorunlarını dile getirerek ilgili kamu erkelerinden sektörlerine ilişkin bilgi alma fırsatı buldular. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayto Özel Sektör ve Kamu Buluşmalarında Sektörel Sorunlara Çare Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement