Ayva Çekirdeğinin Bilmediğimiz Faydaları - Son Dakika
Magazin

Ayva Çekirdeğinin Bilmediğimiz Faydaları

İçerdiği potasyum, kalsiyum, bakır, demir ve vitamin nedeniyle ayva çekirdeğinin birçok faydası var. Ayva çekirdeği kullanarak evinizde doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.

23.10.2016 17:22  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçinde bulunan vitaminler sayesinde ayva çekirdeği kullanarak yapılan karışımların birçok faydası bulunuyor.

CİLTTEKİ LEKELERİ YOK EDER

7-8 ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda ağzı açık şekilde 1 gün boyunca bekletin. Jöle gibi bir kıvama gelince yüz ve boyun bölgesine sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizdeki lekeleri yok edip cildinizin sıkılaşmasını sağlayacaktır.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN BİREBİR

1 bardak suya 30 gram ayva çekirdeği ekleyip 1 saat suda bekletin. Bu karışımı kısık ateşte kaynatın ve ılık ılık saçlarınıza uygulayın. Saçları streç filmle sarıp yarım saat bekleyin ve durulayın. Haftada bi kere tekrarlayın.

DOĞUM SONRASI ÇATLAKLARI GİDERİR

1 adet ayvanın çekirdeklerini çıkarın ve yarım bardak suyun içinde 1 gece bekletin. Sabah bu karışımı süzgeçten geçirip 3 kaşık hindistan cevizi suyu ekleyin. Hazırladığınız kürü her gün çatlak bölgelere masaj yaparak sürün.

YANIKLARA İYİ GELİR

Yarım bardak suya ayva çekirdeklerini ekleyip bekletin. Yanık bölgelere bu su ile pansuman yapın. Yanık izlerini geçirmeye de yardımcı olacaktır.

İSHALİ KESMEYE YARDIMCI OLUR

5-6 tane ayva çekirdeğini 1 çay bardağı suyla 10 dakika kaynatıp çocuğunuza içirdiğinizde ishalin kesilmesini sağlar.

CİLT HASTALIKLARINA DOĞAL ÇÖZÜM

İshal için yapılan çay aynı zamanda cilde uygulandığında dudak çatlamaları, egzama, meme ucu yaraları ve yanıkların tedavisinde kullanılabilir.

ENFEKSİYON RİSKİNİ AZALTIR

Ayva çekirdeklerini ezip bal ile karıştırarak tüketin. Enfeksiyon riskini azaltarak vücudunuzu birçok hastalığa karşı koruyacaktır.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyerek jel gibi bir kıvama gelene kadar suda bekletin. Bu suyu içtiğinizde öksürük ve bronşitinizin azaldığını göreceksiniz.

Ayva Çekirdeğinin Bilmediğimiz Faydaları

Son Dakika Magazin Ayva Çekirdeğinin Bilmediğimiz Faydaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement