Ayva Yarışmasında Hünerlerini Sergilediler - Son Dakika
Güncel

Ayva Yarışmasında Hünerlerini Sergilediler

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ilki düzenlenen "Pamukova Ayva, Reçel ve Tatlı Yarışması"na katılanlar, jüri üyelerine birbirinden lezzetli ürünleri beğendirebilmek için mücadele etti.

04.11.2016 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ilki düzenlenen "Pamukova Ayva, Reçel ve Tatlı Yarışması"na katılanlar, jüri üyelerine birbirinden lezzetli ürünleri beğendirebilmek için mücadele etti.

Pamukova Kaymakamlığı ve Pamukova Belediyesince Atatürk Meydanı'nda düzenlenen programda, çiftçiler stantlarda ayvalarını sergilerken, kadınlar ise ayvadan yaptıkları tatlı ve reçelleriyle jüriden puan almaya çalıştı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, etkinlikte yaptığı konuşmada, yarışmanın, Pamukova ayvasının şöhretinin yaygınlaştırılmasına, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Organizasyonun tertiplenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Coş, "Pamukova ve Geyve'de güzel ayvalarımız yetişiyor. Bu iki kardeş ilçemizdeki ürünler birbiriyle rekabet içerisinde değil birbirini tamamlayan, geliştiren, büyüten anlayışla bölgesel bir tanıtım anlayışı içerisinde bu ürünleri pazarladığımız takdirde, bu coğrafi bölgenin bu üründeki yerinin Türkiye'de daha tartışılmaz, belirgin olmasına katkı sağlamış olacağız. " diye konuştu.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser de ilçenin sebze ve meyve diyarı olduğunu belirterek, "İlçemizde meyve ve sebzenin her türlüsü yetişmektedir. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her sene ayva rekoltesi yükseliyor. Bu sene ayva rekoltesi 50 bin tonun üzerindedir. Pamukova Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından jüri üyeleri, yapılan tatlı ve reçellerden tadarak puanlama yaptı.

Katılımcıların hünerlerini sergilediği yarışmanın en iyi ayva kategorisinde İlknur Konak birinci, İbrahim Çakır ikinci, Gürken Akın ise üçüncü oldu.

Ayva tatlısı kategorisinde ise birinciliği Nurdan Öz, ikinciliği Gülçin Çapa, üçüncülüğü Rabia Gül elde etti.

Ayva reçeli kategorisinde de Şükran Eryiğit birinci, Dilek Erdem ikinci, Saniye Erol üçüncü sırada yer aldı.

En iyi ayva, ayva tatlısı ve ayva reçeli kategorisinde birinci olanlara yarım, ikinci olanlara çeyrek üçüncü olanlara ise gram altın ödülü verildi.

Ayva Yarışmasında Hünerlerini Sergilediler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayva Yarışmasında Hünerlerini Sergilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement