Ayvacık'ı Dolu Vurdu - Son Dakika
Yerel

Ayvacık'ı Dolu Vurdu

Ayvacık\'ı Dolu Vurdu

Samsun’un Ayvacık ilçesinde dün etkili olan dolu yağışı fındık ve mısır tarlalarına büyük hasar bıraktı.

17.08.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Ayvacık ilçesinde dün etkili olan dolu yağışı fındık ve mısır tarlalarına büyük hasar bıraktı.

Meteoroloji yetkililerinin uyarılarının ardından Ayvacık ilçesinin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan dolu yağışı fındık tarlalarında büyük etki bıraktı. Yaklaşık 20 dakika aralıksız süren dolu yağışı ilçede ki mahallelerde bulunan fındık bahçelerinde, mısır tarlalarında etkili olurken çiftçiler ürünlerin büyük zarar gördüğünü ifade etti.

Dolu yağışı ile ilgili ilk belirlemelere göre fındık, fasulye ve mısır tarlalarının büyük hasar aldığını açıklayan Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı, dolu yağışının ilçenin yüksek kesimlerindeki Çamlıkale, Çelikli ve Çarşıköy Mahallelerinde etkili olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "16 Ağustos günü Ayvacık ilçemizde etkili olan dolu yağışı yüksek kesimlerde bulunan Çamlıkale, Çelikli ve Çarşıköy Mahallelerindeki çiftçilerin yetiştirdiği mısır fasulye ve fındık tarlalarına büyük hasar vermiştir. Yağışın ardından hasar tespit çalışmalarımız sürüyor" denildi.

Öte yandan, dolu yağışı sonrası Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve Ayvacık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespit çalışmaları için doludan etkilenen mahallelere gittiği öğrenildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvacık'ı Dolu Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement