Ayvacık, Körfez Ülkelerinden Turizm Seyehat Acente Sahiplerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Ayvacık, Körfez Ülkelerinden Turizm Seyehat Acente Sahiplerini Ağırladı

Ayvacık, Körfez Ülkelerinden Turizm Seyehat Acente Sahiplerini Ağırladı

Samsun Türk Hava Yolları Müdürlüğü’nün Samsun’u tanıtmak amacıyla organize ettiği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği tanıtım turu organizasyonu çerçevesinde Körfez ülkelerinden gelen turizm acente sahipleri Ayvacık ilçesini gezdiler.

10.05.2016 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Türk Hava Yolları Müdürlüğü'nün Samsun'u tanıtmak amacıyla organize ettiği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği tanıtım turu organizasyonu çerçevesinde Körfez ülkelerinden gelen turizm acente sahipleri Ayvacık ilçesini gezdiler.

Körfez ülkelerinden ilçeye gelen misafirlere Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak, THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan ve Belediye Fen İşleri Müdürü Vedat Yazı eşlik ettiler.

İlk olarak İlçenin Orhangazi mahallesindeki Keyf-i Seyyah evinde kahvaltı yapan Arap iş adamları ilçeye özgü yöresel lezzetleri tadarak doğa ile iç içe sabah kahvaltısı yaptılar. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ilçeye özgü yöresel lezzetlerden "kırçan kavurması" tanıtımını yaparak misafirlere bilgiler verdi. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen sabah kahvaltısında Belediye Başkanı Mustafa Belur misafirlere ilçe hakkında bilgi aktardı. Daha sonra ilçenin güzelliklerini gezip görmek istediklerini söyleyen misafirler, Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölünde gezi turuna çıkarıldı. Baraj gölü ve ilçe hakkında bilgiler alan misafirler gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını ifade ederek doğa manzarası eşliğinde bol bol fotoğraf çektiler. Gemi turu esnasında ilçede su kayağı sporunun da yapılabildiğini gösterme amaçlı Büyükşehir Belediyesi ekiplerince misafirlere su kayağı gösterisi yapıldı.

Belediye Başkanı Belur gelen yabancı misafire İlçeyi tanıtma amaçlı içinde ilçeyi anlatan tanıtım broşürleri, tanıtım videosu ve belediyeye ait doğal ürünler pazarında yapılan tamamen organik elma pekmezi olan çanta hediye ederek ilçeye ait şapkalar dağıttı. Gemi turu ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda Terice Deresi mevkisinde çalışmaları hızlanan ve gelecek olan Arap misafirin konaklayacağı ve her türlü sosyal aktivitelerde bulunabileceği Doğal Yaşam Parkı'na giden Arap misafirler burada ATV araçlarına ve bisikletlere binerek keyifli zamanlar yaşadılar.

Bir gün boyunca ilçeyi gezen misafirler Belediye Başkanı Mustafa Belur'a yüzlerindeki memnuniyetlik ifadesiyle misafirperverliğinden, samimi ve hoş sohbetinden ötürü, geçirdikleri güzel gün içi teşekkür ettiler. Başkan Belur ziyaretlerinden memnunluk duyduğunu belirtip "Tekrardan ilçemde sizleri misafir etmek isterim" diyerek hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvacık, Körfez Ülkelerinden Turizm Seyehat Acente Sahiplerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement