Ayvacık Sahillerinde Mülteci Geçişleri Sonrası Temizlik - Son Dakika
Güncel

Ayvacık Sahillerinde Mülteci Geçişleri Sonrası Temizlik

Ayvacık Sahillerinde Mülteci Geçişleri Sonrası Temizlik

Ayvacık sahillerinde mülteci geçişleri sonrası temizlikÇanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahillerini umut yolculuğu için kullanan mültecilerden geriye kalan çöp yığınları temizleniyor.

29.03.2016 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık sahillerinde mülteci geçişleri sonrası temizlik

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahillerini umut yolculuğu için kullanan mültecilerden geriye kalan çöp yığınları temizleniyor. Assos gibi önemli turizm merkezini de bünyesinde barındıran Ayvacık sahilleri, turizm sezonuna hazır hale getirilecek.

AB ile Türkiye'nin mülteciler konusundaki anlaşması sonrası Ayvacık sahillerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme girişimleri de durma noktasına geldi. Son üç yıldır mültecilerin Midilli Adası yolculuğu öncesi adeta kamp alanı olarak kullandığı Ayvacık sahillerinde şimdi temizlik seferberliği başlatıldı. Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi işbirliğiyle sahiller temizleniyor. Özellikle zeytinlik alanlarda, Midilliye geçmeyi başaran mültecilerden geriye kalan çöp yığınları, belediye ekiplerince toplanıp, çöp depolama alanına götürülüyor. Taşınması mümkün olmayan çöpler ise bulunduğu alanda yakılarak bertaraf ediliyor. Çöplerin, daha çok mültecilerden geriye kalan yiyecek kapları, giysi, şişme bot, can yeleği gibi malzemelerden oluştuğu görüldü.

BAŞKAN BİLGİLENDİRDİ

AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, "2015 yılının son aylarında 10 binlerce mülteci Ayvacık sahillerinden Midilli Adası'na geçmek için Kadırga Koyu ile Behramkale arasındaki alanı kullandı. Zeytinliklerin altında günlerce kaldı. Giderken de çok pislik bıraktı. Turizm sezonu başlamak üzere. Onun için temizlik ekiplerimizle geldik ve buradaki çöpleri toplamaya başladık. Ama ağaçların altında çok çöp var. Elimizdeki imkanlarla bu çöpleri toplamak 1 aydan daha fazla zaman alabilir. Burada 50 kilometrelik sahil şeridi taranarak temizlenecek. Biz öncelikle sahil boyutunu ele aldık. İç kısımlarda da çöpler var. Oraları da daha sonra temizleyeceğiz. Otlar kurumadan önce bazı çöplerin yakma işlemini yapacağız. Çünkü bazı noktalara araç girmiyor ve çöpleri taşımak mümkün değil. Bu yüzden yakmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık Sahillerinde Mülteci Geçişleri Sonrası Temizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement