Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor

Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor

Yasadışı göç faaliyetinin yoğun olduğu Ayvacık sahilleri sığınmacılardan kalan çöplerden geçilmezken, belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

06.04.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yasadışı göç faaliyetinin yoğun olduğu Ayvacık sahilleri sığınmacılardan kalan çöplerden geçilmezken, belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

86 kilometrelik sahil şeridiyle Çanakkale'nin önemli turizm ilçelerinden biri olan ve bünyesinde Assos, Küçükkuyu ve Apollon Smintheion gibi turizm merkezlerini barındıran Ayvacık sahillerinde yabancı uyruklulardan kalan çöp yığınları Ayvacık Belediyesi'ne ait özel ekip tarafından temizlenmeye başladı. AB ve Türkiye'nin antlamasıyla Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı geçişler durma noktasına geldi. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik tedbirleri sebebiyle Ayvacık sahillerinde artık yabancı uyruklulara rastlanmıyor.

Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi iş birliği ile hazırlanan çöp toplama ekibi Ayvacık sahillerinde yabancı uyruklulardan arta kalan mutfak malzemesi, giyecek, şişme bot, çeşitli aksesuarlar, poşetler ve can yelekleri gibi malzemeleri topluyor. Çöp poşetleri daha sonra arazinin durumuna göre çöp kamyonu, traktör ya da çöp toplama ekibi yardımıyla çöp depolama alanına götürülüyor.

Sığınmacılardan arta kalan çöp yığınlarının toplanma faaliyeti hakkında bilgi veren Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Bu bölge yabancı uyrukluların en önemli geçiş noktalarından biriydi. Şu an alınan tedbirler ve geri kabul anlaşması sebebiyle yasa dışı geçişler kesilmiş durumda. Ama bıraktıkları çöpler o kadar çok ki, her çalı dibinde, her zeytin ağacının dibinde bu çöplere rastlamak mümkün. Haziran ayıyla beraber turizm sezonu açılacak. Bu yüzden çöpleri toplamaya başladık. Burada 50 kilometre kadar bir mesafemiz var. Bu toplama faaliyeti en az bir ay sürecek. Haziran ayına kadar bu faaliyeti bitirmeyi planlıyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement