Ayvacık'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Ayvacık'tan Kısa Kısa

ÇTSO üyeleri Ayvacık'ta bir araya geldi

10.10.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyeleri, Ayvacık'ta bir araya geldi.

ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette Ayvacık Belediyesinin mezbaha ve et borsası projesi görüşüldü. Ayvacık'ın organik hayvancılıkta bölgenin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu belirten Şahin, proje için belediye olarak atık su arıtma tesisi gibi altyapı gereksinimlerinin hazır olduğunu söyledi.

Şahin, ÇTSO'nun da desteklediği Ayvacık Limanı Projesi konusuna da değinip, 9 yıllık çalışmanın sonunda limanla ilgili ÇED raporunun alındığını ve önümüzdeki dönemde ihalesinin yapılacağını belirtti. Şahin, Ayvacık'tan gemiye binip, Ayvalık'a gideceğiz, Körfezi dolaşmayacağız. Ayrıca Edremit Havaalanı'nın uluslararası hale gelmesi bu limanın önemini artırdı. Yunanistan'ın Midilli Adası ile en yakın nokta olarak Ayvacık bir turizm merkezi haline gelecek" dedi.

ÇTSO üyeleri daha sonra Kaymakamı Gökay Özkan ile bazı projeler konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, ziyaretlerin ardından üyelerle bir tesiste düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, ilçe toplantılarının amacının üyelerle bir arada olmanın yanı sıra ilçe ve sektörlerle ilgili sorunların yönetime aktarılması olduğunu bildirdi.

Engin, üyelerden KOSGEB ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın verdiği kredilerden yararlanılması için proje hazırlamalarını isterken, "Bu konuda odamız bünyesinde istihdam ettiğimiz arkadaşımız var. Projelerden yararlanmanız için proje yazımında yardımcı olmaya hazırız. Proje desteğinde Çanakkale'nin düşük olan payını artırmak için katılımı artırmalıyız" dedi.

Sağlık yürüyüşü

Ayvacık Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Yürüyüş Gün" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yaptırılan  pankartlarla caddelerde yürüyen öğrenciler, sağlıkla ilgili sloganlar attı.

Yürüyüşe öğrencilerin yanı sıra Kaymakam Gökay Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Nuri Kaya,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Elüstü ile öğretmenler de katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvacık'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement