Ayvalı Barajı, Su Tutmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Ayvalı Barajı, Su Tutmaya Başladı

Erzurum'un Oltu ilçesinde 400 milyon dolara mal olan ve 177 metre yüksekliğinde Ayvalı Barajı'ndan yılda 340 milyon kilowatt elektrik üretilmesi hedefleniyor.

15.01.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM (AA?) - Oltu ilçesinde 400 milyon dolara mal olan ve 177 metre yüksekliğinde Ayvalı Barajı, su tutmaya başladı.

Kırsal kesimdeki Ayvalı Mahallesi'nde 4 yıl önce yapımına başlanan ve bir firma tarafından inşa edilen barajdaki çalışmalar tamamlandı.

Burada düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, DSİ 8. Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

Protokol üyeleri, Ayvalı Barajı'nın su tutması için butonlara basarak, barajın kapaklarını kapattı. Ayvalı Barajı HES Projesi ile mayıs ayında elektrik üretimine başlanması hedefleniyor.

Barajı yapan firma yöneticisi Zeynel Özdoğan, burada yaptığı konuşmada, Ayvalı Barajı HES Projesi'ne 4 yıl önce başladıklarını ve barajın silindir ile sıkıştırılmış beton baraj olduğunu söyledi.

Enerji üretim amaçlı kurulan barajın 177 metre yüksekliğinde olduğunu vurgulayan Özdoğan, "Kamulaştırma bedeli en yüksek seviyeden ödenmiştir. Barajın maliyeti 400 milyon dolar civarındadır" dedi.

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin de dünyanın en stratejik maddesinin enerji olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün enerji üretim süreçlerinin temel girdisi olan sanayileşme ve toplumsal refahla ilgisi olan enerjiyle ilgili değerlendirmeler ülkelerin geleceği için çok önemlidir. Enerji konusu gündeme geldiğinde ilk unsur elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisi üretiminde HES'lerin payı büyüktür. Ayvalı Barajı'ndan yılda 340 milyon kilowatt elektrik üretilecek." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayvalı Barajı, Su Tutmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement