Ayvalık 12. Kültür Sanat Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayvalık 12. Kültür Sanat Günleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçe belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ayvalık Sanat Günleri" 1-9 Eylül'de yapılacak.

21.08.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçe belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Ayvalık Sanat Günleri" 1-9 Eylül'de yapılacak.

Belediye Başkanı Rahmi Gencer yaptığı açıklamada, program kapsamında, 13 mekanda 19 etkinliğin hazırlandığı kaydetti.

Organizasyonda, sanat yelpazesini bu yıl da geniş tuttuklarını belirten Gencer, "Müzikten edebiyata, söyleşiden resim ve fotoğraf sergilerine, tiyatrodan dans gösterimlerine, atölye çalışmalarından panellere kadar birçok etkinlik sanatseverlerin beğenisine sunulacak." ifadesini kullandı.

Gencer, Altınova ile Küçükköy mahallerinin yanı sıra Cunda Adası'nın da etkinliklere ev sahipliği yapacağına işaret ederek, "Etkinlikler, 1 Eylül Perşembe günü saat 18.00'de Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimiyle başlayacak. Organizasyonda Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Tolga Sağ, İdil Biret ve Ayşe Birgör gibi önemli isimler yer alacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ayvalık'ın yüzyıllar boyu sanatçılara, bu sanatçıların da Ayvalık'a ilham olduğunu vurgulayan Gencer, şunları bildirdi:

"Bu durumu geçmişten gelen mimarimizde görebilmek mümkün. Ayvalık'ın tanıtımında büyük rol oynayan bu organizasyonları sürdürdüğümüz için oldukça mutluyuz. Bu yılki organizasyonlarda hemen hemen bütün sanat dallarına yer vermeye çalıştık. En önemli organizasyonlarımızın biri gözüyle baktığımız Ayvalık Kültür Sanat Günleri'nde bu yıl aramızda olacak sanatçılara şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Bizi kırmayıp, sadece sanat için burada olacaklar. Sanatçılarımızı, Ayvalıklı sanatseverlerin yanı sıra değerli misafirlerimizle buluşturacağız. Ayvalık'ın yüzü olarak gördüğümüz bu organizasyonlarla ülkemizin yaşadığı karanlık günleri bir nebze olsa da unutup, geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Gelin birlik ve beraberliğimizi sanatın ışığı altında kenetlenerek gösterelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ayvalık 12. Kültür Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement