Ayvalık Ata'sını Andı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Ata'sını Andı

Ayvalık Ata\'sını Andı

Ayvalık'ta, yurt genelinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 77. yıl dönümü büyük bir hüzünle gerçekleşti.

10.11.2015 15:03  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yurt genelinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 77. yıldönümü büyük bir hüzünle gerçekleşti.

İlçe merkezinde Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma töreninde; Ayvalık Kaymakamlığı tarafından ilk kez yapılan meydan düzenlemesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Saat 08.40'da başlayan törende; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Vatandaşların Atatürk anıtını çiçek yağmuruna tuttuğu törende Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediyesi tarafından anıta çelenkler sunuldu.

Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Saat 09.05'de siren sesleri arasında 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde meydanda bulunan kalabalık topluluk tarafından İstiklal Marşı bir ağızdan seslendirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında, Ayvalık genelinde adeta hayatın durması ise dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreninin ardından, saat 09.30'da Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Okul Müdürü İsmail Yavaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının akabinde öğrencilerin okuduğu şiirler, Oratoryo ve koro ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Ata'sını Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement