Ayvalık Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumunu Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumunu Gerçekleştirdi

Ayvalık Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumunu Gerçekleştirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisinde yapılan oturumla gerçekleştirildi.

02.09.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi'nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisinde yapılan oturumla gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in başkanlığında sat 10.00'da başlayan toplantıda; Park Bahçeler Müdürlüğünün kurulması, Tabela Yönetmeliği, Şartlı bağışın kabulü, Belediyeye ait araçların kamuya tahsisi, Belediyenin 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, Belediyenin 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi, Yol Katılım Payları, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Talimatnamesi, Asfalt Kaplama işi için İller Bankasından iş artışı için ek kredi talebi, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular, İmar dairesi ve diğer birimlerden gelen konular masaya yatırıldı.

CHP'li Nilay Toprak'ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıya diğer meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı gözlendi. Toplantı saygı duruşu ile başladı.

BAŞKAN GENÇER, SÜREN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Toplantı öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, belediye tarafından yapılan asfalt yol çalışmaları başta olmak üzere Cunda Adası, Küçükköy- Sarımsaklı ve Altınova Sahil mevkiinde gerçekleştirdikleri düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Ayvalık Belediyesi'inin en büyük sosyal projelerinden biri olan Zeytin Çekirdeklerinin İstanbul- Kadıköy'de verdiği konser ile Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi tarafından ortaklaşa çalışmalar yapılacağını anlatan Başkan Gençer, bu çalışmalarla ilgili anlaşmayı da imzaladıklarını kaydetti.

Ayvalık'ın dünya mirasları içine dahil edilmesi adına UNESCO sürecinin başladığına işaret eden Başkan Gençer, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilçe halkının büyük bir coşkuyla katılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ayvalık halkına coşkulu katılımı nedeniyle teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

11 MADDELİK GÜNDEM KONULARI MASAYA YATIRILDI

Toplantıda, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Park Bahçeler biriminin müdürlük haline getirilmesinin hızla büyüyen Ayvalık için önemli olduğuna işaret edilerek, Park Bahçeler biriminin ayrı bir müdürlük haline getirilmesi konusu değerlendirildi.

Park Bahçeler birimi ile ilgili yönetmeliğin okunmasının ardından yapılan oylamada, oy birliğiyle kabul edilerek, Ayvalık Belediyesi bünyesinde Park Bahçeler Müdürlüğü kurulmasına karar verildi.

Toplantı gündeminin ikinci maddesinde ise; ilçedeki kentsel sit alanları dahilinde bulunan dükkan ve işletmelerdeki tabela ve tanıtım logolarının belediye tarafından hazırlanan Tabela Yönetmeliği çerçevesi içerisinde yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda Ayvalık'ta 5 bin 500 metrekarelik alanda binaların tek tip boyanmasını üstlenen özel bir firmanın bu hizmetine karşılık talebi olan belediye bünyesindeki bilboardlarda firmanın reklamının yapılması kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi tarafından 58 aracın kamu hizmeti gördüğü ve herhangi bir haciz sırasında belediyeden zor alımının önüne geçilmesi için belediyeye ait araçların kamuya tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

Belediyenin 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Belediye Tarife Komisyonuna, Belediyenin 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi ise Belediye Tarife Komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.

Ayvalık Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde yapılan asfalt ve kilit taş parke yollarıyla ilgili olarak ilgili yasa çerçevesinde söz konusu yollara cephesi olan gayrimenkul sahiplerinden Yol Katılım Paylarının alınması konusu görüşüldü.

Gündemin bu maddesiyle ilgili konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, söz konusu yolları son derece ucuz ve makul fiyatlarla yaptırdıkları için bu yolların yapıldığı noktalarda cephesi bulunan ev sahiplerinden de ucuz ve makul oranlarda katılım payı talep edeceklerini söyledi.

Yapılan oylamada, 2015 yılında Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan asfalt ve kilit taş yapımına katılım paylarının alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ele alınan Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Talimatnamesi'nin hazırlanması için konu Belediye Hukuk Komisyonu ile Ayvalık Zabıta Müdürlüğü'ne oy birliğiyle kabul edildi.

3 milyon 900 bin lirayken, 3 milyon 100 bin liraya ihale edilen Ayvalık Belediyesi tarafından özel bir firmaya yaptırılan Asfalt Kaplama işi için İller Bankasından yüzde 20 oranındaki iş artışı için 1 milyon 250 bin liralık ek kredi talebi için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda; CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova tarafından önerilen Boğaziçi Üniversitesi ile yapılacak anlaşma için Başkan Gençer'e yetki verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda; MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür tarafından önerilen Pazaryerlerinde ve yol kenarlarında zeytinyağı satışı yapanlar arasında zeytinyağı adıyla satılan pamuk ve kanola yağlarının satışlarının önüne geçilmesi ile ilgili teklifi; Hukuk ve Sağlık Komisyonlarına oy birliğiyle sevk edildi.

Yine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür tarafından önerilen, 4,5 GB teknolojisi ile daha fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyulacağı ve bunun içinde baz istasyonları konusunda sözleşme süresi sona eren firmalarla söz konusu baz istasyonlarının yeniden değerlendirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR KONULARI KARARA BAĞLANDI

Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen; Namık Kemal Mahallesi 164 pafta, 1001 ada, 49 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı 07.03.2015 tarih, 4172 sayılı BKVKK kararı

oy birliğiyle kabul edildi.

Zekibey Mahallesi 9. pafta, 285 ada, 12 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı plan tadilat teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Namık Kemal Mahallesi, Karagöz Mevkii ile alakalı Balıkesir İdare Mahkemesi'nin 2015/717 esas sayılı kararı, oy birliğiyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi.

Ayvalık Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen yeni konular ise İmar Komisyonuna oy birliğiyle kabul edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumunu Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement