Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Tomografi Çilesi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Tomografi Çilesi

Ayvalık Devlet Hastanesi\'nde Tomografi Çilesi

Ayvalık Devlet Hastanesi’nde hastaların temografi çilesi bitmiyor.

09.10.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Devlet Hastanesi'nde hastaların temografi çilesi bitmiyor.

Yaz aylarında nüfusu 450-500 binlere ulaşan Ayvalık'ta, sık sık arızalanarak hizmet veremeyen tomografi cihazının yine bozulması tepkiye sebep oldu. Geçen yıl yıldırım düşmesi neticesinde arızalanan tomografi cihazı, Devlet Hastanesi Başhekimliği ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin girişimleriyle Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından açılan ihale sonrasında onarılmıştı. Ancak cihazın 10 gün önce yine arızalandığı bildirildi.

Trafik kazaları, beyin kanamaları gibi vakaların Edremit, Burhaniye gibi ilçelere sevk edilmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Acil vakalarda hastalara bir an önce müdahale edilmesinin önemine işaret eden vatandaşlar, "Doktorlar tomografi sonuçlarını görmeden acil vakalara müdahale edemiyor. Acil durumlarda hastalar çevre il ya da ilçelere sevk ediliyor. Her saniyenin çok önemli olduğu acil vakalarda hastalar herhangi bir müdahalede bulunulamadığı için çoğu zaman yollarda ölüyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" diye sitem etti.

Kız kardeşi beyin kanaması geçiren bir vatandaş ise, "7 ay önce de Ayvalık Devlet Hastanesine getirdiğimiz babamı tomografi cihazının arızalı olması yüzünden kaybetmiştim. Bu kez kız kardeşim beyin kanaması geçirdi. Bizi yine Edremit'e sevk ediyorlar. Yolda kız kardeşim hayatını kaybederse bunun sorumlusu kim olacak?" diye sordu.

Tomografi cihazının onarılması için girişimde bulunulduğu belirtilirken, yetkililer, Ayvalık'ta yılbaşına kadar açılması beklenen Cennet Tepesi'ndeki yeni hastanenin devreye girmesiyle halka tam donanımlı ekip ve ekipmanlarla hizmet verileceğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Tomografi Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement