Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği'nden Lösemi Hastaları İçin Anlamlı Konser - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği'nden Lösemi Hastaları İçin Anlamlı Konser

Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği\'nden Lösemi Hastaları İçin Anlamlı Konser

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçedeki 3 lösemi hastasının tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği’nden de önceki akşam gerçekleşen konserle anlamlı bir destek geldi.

20.03.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçedeki 3 lösemi hastasının tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği'nden de önceki akşam gerçekleşen konserle anlamlı bir destek geldi.

Bu kapsamda; Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayan ve tüm gelirinin ilçede tedavisi süren 3 lösemi hastasına bağışlandığı konserde; Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan'da izleyiciler arasında hazır bulundu.

Katılımın fazla yüksek olmadığı gözlenilen konserin başlangıcında; lösemili gençlerin tedavisi için yoğun bir çalışma içerisinde olan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği bünyesindeki koronun şefi Eyüp İşler'e bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

'FATMA ANNE' MEMNUN

İlçede yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşması nedeniyle birçok kesimin 'Fatma Anne' olarak da tanıdığı Fatma Cavlı, gönülleri gönüllerle birleştiren anlamı konsere emek veren ve destek başta Ayvalık Belediyesi olmak üzere, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği yönetimine ve katkı veren herkese şükranlarını sundu.

Ayvalık'ta yaşayan 4 lösemi hastasının yaşatılabilmesi için maliyeti çok yüksek olan bir tedavi süreci içerisinde bulunduklarına işaret eden Fatma Cavlı, "Bizim bu konuda yoğun çalışmamızı duyan Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği Başkanı Ali İşler ile derneğin koro Şefi Eyüp İşler ve korodaki tüm üyeler bize bu konuda destek verdi. Bizler şu ana kadar sürdürdüğümü çalışmalar kapsamında 4 lösemi hastası kardeşimizin tedavilerine ait gerekli paraları yatırdık. Bu paraların temininde sağolsun Ayvalık Belediyesi yetkilileri de ellerinden geleni yaptı. Bu çocuklarımızın tedavileri için belediye yetkilileri gerektiğinde makam araçlarını tahsis ettiler. Şu anda hastalarımız istirahat ediyorlar. En yakın zamanda, Allah nasip ederse bu çocuklarımızın ilik nakilleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca bu konuda dün görüştüğüm Sağlık Bakanlığı yetkilileri de gereken tüm desteği vereceklerinin sözünü verdiler. Allah herkesten razı olsun. Herkese derneğim, lösemili hastalarımız ve aileleri için sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN POSTERİ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLDİ

Fatma Cavlı'nın ardından konuşan Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği Müzik Korosu'nun Şefi Eyüp İşler de, böylesi anlamlı bir organizasyonu korodaki sanatçı arkadaşlarının desteğiyle gerçekleştirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, katılımcılara, katkılarından dolayı teşekkür etti.

İşler, konuşmasının ardından kısa bir süre önce ulusça kutlanılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin elde edilmesinde büyük katkıları olan Mustafa Kemal Sunuculuğunu Gamze Erkan'ın üstlendiği konserde; 10. Yıl Marşı'nın salondaki izleyicilerle bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylenmesiyle başladı.

İki bölümden oluşan konserde; halkın kulaklarının aşina olduğu türküleri seslendiren sahnedeki sanatçılara, izleyicilerin de eşlik etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği'nden Lösemi Hastaları İçin Anlamlı Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement