Ayvalık'ın Koyları ve Plajları Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ın Koyları ve Plajları Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, 24 adası, Paşa, Pateriça, Akvaryum, Ortunç ve Cennet koyları, Sarımsaklı ve Pateriça plajları, kırmızı mercanların görülebildiği 60 dalış noktasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

11.08.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FİRİK - Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, 24 adası, Paşa, Pateriça, Akvaryum, Ortunç ve Cennet koyları, Sarımsaklı ve Pateriça plajları, kırmızı mercanların görülebildiği 60 dalış noktasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Adaları, plajları, koyları ve dalış noktaları ile hem su altı hem deniz, kum, güneş turizminde marka kent olan Ayvalık'ın yaz nüfusu, kışa oranla yaklaşık 10 kat artışla 750 bine kadar ulaşıyor.

El değmemiş eşsiz güzellikteki koyları ile tatilcilerin ilgisini çeken Ayvalık, Paşa, Pateriça, Akvaryum, Ortunç, Cennet koyları, ikisi yerleşime açık 24 adası, kırmızı mercanları ve tarihi amforalara sahip 60 dalış noktası ile de farklı arayışlardaki turistlerin ilgisini çekiyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm yelpazesindeki kazanımın plajlar olduğunu ve ilçeyi bu konuda çok şanslı gördüğünü söyledi.

8 kilometrelik kesintisiz plaj

Altınova'dan başlayıp Ayvalık'ın çıkışına kadar sahil boyunun 64 kilometreyi bulduğunu anımsatan Gençer, şöyle konuştu:

"Adalarımızı da buna katarsanız kıyı bandımızın uzunluğu 150 kilometreyi buluyor. Ayvalık'ın 24 adası var ve her tarafı deniz. Ayvalık'ın onlarca da koyu var. En önemli plajımız Sarımsaklı Plajı. Burası 8 kilometre kesintisiz bir plaj. Ondan sonra devam edip güneye doğru indikçe Altınova sahilinde kumsal ve plaj var. 24 adamızın her koyu, yine Hakkı Bey yarım adası, Cunda Adası ve Pateriça bölgesinde onlarca denize girilebilecek yerimiz var. Doğası korunmuş bir Ayvalık. Denize girmek için veya betonları görmeden bir tatil yapabilmeniz için en elverişli olan yerlerden biri de burası."

Ayvalık'ın, turizmin parlayan yıldızı olduğunu işaret eden Gençer, bundan dolayı ilçenin her yıl biraz daha fazla turist ağırladığını söyledi.

Bölge yapısına uygun çok büyük olmayan oteller, tatil köyleri bulunduğunu dile getiren Gençer, Ayvalık'ın doğası, kültürü ve mimarisine uygun butik otellerinin ilgi gördüğünü anlattı.

Ayvalık'ın 2 bine yakın tescilli binasının bulunduğunu, eski eser olarak geçen ve yenilenen 90 otel ve pansiyon yer aldığını belirten Gençer, "Bunlar da Ayvalık'ın cazibesini artırıyor. Böyle bir yer yüzü cenneti Ayvalık. O yüzden Ayvalık'a ben her mevsim gelinebileceğini söylüyorum, sadece plaj dönemlerinde değil." dedi.

Hava, kara ve deniz yoluyla Ayvalık'a gelinebileceğini bildiren Gençer, iç ve dış uçuşların olduğu Kocaseyit Havalimanı'nın Ayvalık'a 40 kilometre mesafede yer aldığını söyledi.

Deniz yoluyla Yunanistan'ın Midilli Adası ile bağlantıları olduğunu vurgulayan Gençer, "Balıkesir'in batıya açılan kapısı olarak da Ayvalık'ta gümrük ve limanımız var. Ayvalık her şeyi ile turizme dönük yüzüyle hazır. Ege yemekleri, taş binaları, müzeleri, Cunda Adası'nın akşam yürüyüşleri için kordonu, balık lokantaları, mavi turlarıyla Ayvalık, yaz tatilini tercih edenlerin yüzünü güldürecek potansiyeliyle ziyaretçilerini bekliyor." diye konuştu.

Ayvalık\'ın Koyları ve Plajları Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ın Koyları ve Plajları Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement