Ayvalık'ın Trafo Ressamları - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ın Trafo Ressamları

Ayvalık\'ın Trafo Ressamları

Sanatçı çift, ilçedeki trafoları tuval olarak kullanıp resim çiziyor.

22.07.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde yaşayan Sevgi ve Avi Behar çifti, trafo binalarını, duvarlarına resimler çizerek sanat eserine dönüştürüyor.

İlçedeki bakımsız, paslı, köhne görünümlü trafo ve panoların, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık'a yakışmadığını belirten Behar çifti, boya ve fırçalarla tuval olarak kullandıkları pano ve elektrik trafolarına manzara resmi çiziyor.

Panoların reklam ve afişler için sürekli kullanıldığını ve hiç temizlenmediğini vurgulayan Behar çifti, " Ege'nin incilerinden sayılan Ayvalık'ta sık sık konser ve gösteri düzenleniyor. Konser ve gösterilere ait afişler de ilk önce pano ve trafolara yapıştırılıyor. Daha sonra aylarca öyle kalıyor, yağmur ve rüzgarın etkisiyle bir kısmı yırtılıp, bir kısmının yapışık kaldığı içinde ortaya içler acısı bir durum çıkıyor" dedi.

Behar çifti, Ayvalık Belediyesinin maddi destek vermesi halinde turistik ilçenin dört bir yanında kötü görünümlere neden olan trafo ve elektrik panolarını birer sanat eseri haline getirebileceklerini ifade etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ın Trafo Ressamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement