Ayvalık Kent Konseyi ve Muhtarlar Belediye Başkanı Gençer ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Kent Konseyi ve Muhtarlar Belediye Başkanı Gençer ile Buluştu

Ayvalık Kent Konseyi ve Muhtarlar Belediye Başkanı Gençer ile Buluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul toplantısıyla yeni yönetimini belirleyen Kent Konseyi yönetimi ve ilçedeki mahalle muhtarları Ayvalık Belediyesi’ne ait Paşalimanı Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı bir toplantıyla Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile bir araya geldi.

25.08.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul toplantısıyla yeni yönetimini belirleyen Kent Konseyi yönetimi ve ilçedeki mahalle muhtarları Ayvalık Belediyesi'ne ait Paşalimanı Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı bir toplantıyla Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile bir araya geldi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan, Figen Güren, Ahmet Erkal, belediye birim amirleri, muhtarlar ve Kent Konseyi yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli yaptı.

Yeni oluşturulan Kent Konseyi yönetiminin ilçedeki sorunların çözümü noktasında mahalle muhtarları ve belediye yetkilileriyle koordineli olarak çalışmasının önemini vurgulayan Karayelli, "Bu toplantıda Kent Konseyi bünyesinde bir çalışma komisyonu kurmak istiyoruz. Bu komisyonda muhtarlarımızdan bir başkan ve bir başkan yardımcısının yanı sıra her mahalleden bir erkek bir bayan temsilcinin seçilmesini istiyoruz. Bunun dışında önümüzdeki 1-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerine de ilçemizin tüm mahallelerinden katılım sağlanmasını bekliyoruz. Kuşkusuz bu konuda en büyük emek muhtarlarımıza düşecektir. Biz Kent Konseyi olarak ilçemizdeki muhtarlarımızda her konuda koordineli olarak çalışarak ilçemizin sorunlarının çözümüne katkı vermek istiyoruz" dedi.

Oldukça zengin menüden oluşan kahvaltılı toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; göreve geldikleri ilk günden bu yana yaptıkları hizmetlerin yanı sıra önümüzdeki kış mevsimi öncesinde yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler verdi.

Muhtarlardan mahallelerdeki eksiklikleri mutlaka belediyeye bildirmelerini isteyen Başkan Gençer, "Geçtiğimiz günlerde Hacıveliler Mahallemizde hayırseverlerimiz ve belediyemizin desteğiyle imece usulü eski bir okulu restore ettirerek mahalle halkının sosyal ve kültürel çalışmalarda kullanılmasını sağladık. Bu bir örnek projeydi. Bu örnek projeyi başta kırsal mahallelerimiz olmak üzere tüm mahallelerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

İlçe merkezinde temizlik açısından bazı sorunların olduğunu kaydeden Başkan Gençer, "Bu sorunların kış ayları içerisinde çözümleyeceğiz. Mesela ilçe merkezinde ev tadilatlarında ortaya çıkan moloz ve çöplerin ev sahipleri tarafından çöplük alanlara götürülmesi için her mahalle muhtarımızın bu vatandaşlarımıza gerekli telkinlerde bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başka Gençer, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlemeler yaparak meydanından daha görkemli ve daha düzenli bir görünüme kavuşturulması için de önümüzdeki kış ayları sürecinde gereken çalışmaların başlatılacağının müjdesini verdi.

Ayvalık'ta yaz aylarında baş gösteren susuzluk sorununu da değerlendiren Belediye Başkanı Rahmi Gençer, BASKİ ile yapılacak ortaklaşa çalışmalarla bu yıl oldukça az oranda görülen su kesintilerinin tamamen ortadan kaldırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne gereken katkıyı vereceklerini belirtti.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Gençer, "Millet olarak nereye gittiğimizi bilemiyoruz. Umarım bu zor dönemden bir an önce çıkar ve aydınlık yarınlara kavuşuruz" dedi.

Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda; mahalle muhtarları da tek tek söz alarak mahallelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini Belediye Başkan Gençer ile paylaştı.

Kahvaltılı toplantının sonunda yapılan değerlendirmede, Ayvalık Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanlığı'na Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı ve 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar, Başkan Yardımcılığına ise Yasin Ataş seçildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Kent Konseyi ve Muhtarlar Belediye Başkanı Gençer ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement