Ayvalık'ta 23. Engelliler Şenliği Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta 23. Engelliler Şenliği Coşkusu

Ayvalık\'ta 23. Engelliler Şenliği Coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzelenen Engelliler Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.

01.10.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzelenen Engelliler Şenliği'nde renkli görüntüler yaşandı.

Aile ve Sosyal Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Engelliler Şenliği, engellilerin geleneksel kortej yürüyüşü ile start aldı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, ilçedeki daire amirleri ile yurdun dört bir yanındaki kent ve ilçelerinden gelen engellilerle ailelerinin katıldığı şenliğin açılış serenomisinin Güneydoğu'da yaşanılan terör olayları nedeniyle geçmiş yıllara nazaran sönük geçtiği gözlendi. Türkiye Sakatlar Konfederasyonun görme engelli Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in selamını getirdiğini belirterek, Ayvalıklıların bu yıl 23'üncüsünün düzenlendiği şenliklerde ülkenin dört bir yanından gelen engellilere kucak açmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çelebi, Türkiye'de engellilerin sorunlarının çözümünde yasaların ve koşulların müsait olduğunu ancak tek sorununun farkındalık olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık halkının konukseverliğiyle bu yıl şenliğe katılan yaklaşık bin 500 engelli ve ailelerine 'Hoşgeldiniz' dedi. Engellilerin 23 yıldır Ayvalık'ta halkın büyük bir memnuniyeti ve sevecenliğiyle konuk edildiğini kaydeden Başkan Gençer, "Türkiye'de 12 milyonun üzerinde engelli var. Engellilerin sadece yüzde 15'i genetik bozukluklardan dolayı engelli kalırken, bu sayının artmasında ne yazık insanoğlunun çıkardığı savaşlar ve şiddet bu sayıyı yükseklere taşımaktadır" ifadelerini kullanarak, konuşmasına tüm Engelsiz bir Dünya temennileriyel son verdi.

4 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan şenlik programı Cuma günü 9: 30-12: 00 arası Vilayetler Kampında Engelsiz Kent, Engelsiz Turizm konulu panel, 14: 00-17: 00 saatleri arasında Engelli Haklarının Dünü ve Bugünü, Erişebilirlik konulu panel, 3 Ekim 2015 Cumartesi 10: 00-12: 00 kültür etkinlikleri, 14.30-18.30 yat turu ve 20: 00-23: 00 müzik etkinlikleriyle sona erecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta 23. Engelliler Şenliği Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement