Ayvalık'ta Afet Kriz Masası Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Afet Kriz Masası Oluşturuldu

Sel baskınında zarar gören Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Amirliği işbirliğiyle afet kriz masası oluşturuldu.

30.11.2016 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sel baskınında zarar gören Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Amirliği işbirliğiyle afet kriz masası oluşturuldu.

Konuyla ilgili Ayvalık Kaymakamlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ilçenin metrekare başına 215 kilogram yağış alması sonucunda ortaya çıkan durumun doğal bir afete dönüştüğünü söyledi.

Sel felaketi nedeniyle ilçe genelindeki pek çok işyeri, konut ve tarım arazisinin zarar gördüğünü belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Bu zararın tespiti amacıyla kaymakamlığımızın yanı sıra belediyemiz, itfaiyemiz, Emniyet Müdürlüğümüz ile Jandarma Komutanlığımız ortaklığında bir komisyon kurduk. Sel nedeniyle zarar gören vatandaşlarımız hasarlarının tespiti ile ilgili başvurularını Ayvalık Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz bu merkeze iletecekler. Buraya yapılan tüm müracaatları komisyonumuz yerinde yapacağı incelemelerin ardından değerlendirecektir. İki nüsha halinde tutulacak olan tutanakların ardından vatandaşlarımızın zararları ilgili mercilere bildirilecek."

Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Belediye bünyesindeki tüm ekiplerin görev başında olacağını aktararak, hasar tespiti konusunda yapılacak bildirimler üzerine tutanak hazırlanacağını ve bu tutanakların Balıkesir Valiliğine iletileceğinin belirtti.

Belediye bünyesindeki tüm ekiplerin görev başında olacağını aktaran Gençer, hasar tespiti konusunda yapılacak bildirimler üzerine tutanak hazırlanacağını ve bu tutanakların Balıkesir Valiliğine iletileceğinin anlattı.

Ayvalık'ın çok ciddi bir afet atlattığını belirten Gençer, "Ayvalık çok yaygın bir yerleşim yeri. Sel çok değişik yerlerde etkili oldu. Halen daha suların bulunduğu yerler var. Buralar da Ayvalık Belediyesi ve itfaiye ile birlikte yapılan çalışmalarla tahliye edilmeye çalışılıyor. Koordineli çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." ifadesinde bulundu.

Gencer, vatandaşların, "0266 312 10 21" ve "0850 811 10 10" nolu telefonları arayarak kriz masasına ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

Vali Yazıcı, kuvvetli yağış nedeniyle sel oluşan ve birçok ev ve iş yerinin su bastığı Ayvalık'ta incelemelerde bulundu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, sel baskınından zarar gören Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile selin zarar verdiği Sarımsaklı ve Laka mevkisini inceledi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'ta şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sel nedeniyle Gömeç'te de bir köprünün yıkıldığını belirten Yazıcı, "Hasar tespit çalışması yapıyoruz. Gerçekten çok ciddi bir hasar söz konusu. Sel suları beraberinde getirdiği çamur ve çakıl taşlarıyla vatandaşlarımızı mağdur etmiş durumda. Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Mağdur vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca gerekli yardımları yapmaya çalışacağız." dedi.

Dere yataklarının kapatılmaması ve ıslah edilmemesi nedeniyle sel gibi doğal afetlerde zararın artış gösterdiğine işaret eden Yazıcı, "Bu dere yataklarına hiçbir bahanenin ardına saklanmadan müdahale etmemiz gerekiyor. Dere yataklarımızı Devlet Su İşleri kanalıyla ıslah edeceğiz. Ayvalık'ta başta Nikita olmak üzere tüm derelerimizi ıslah edeceğiz. Önümüzdeki günlerden itibaren ıslah çalışmalarımız başlayacak." diye konuştu.

Vali Yazıcı, Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilip, edilmeyeceğine ilişkin de "Bakanlar Kurulu tarafından afet bölgesi ilan edebileceği kadar büyük bir afet değil bu, zannetmiyorum." açıklamasında bulundu.

Ayvalık\'ta Afet Kriz Masası Oluşturuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Afet Kriz Masası Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement