Ayvalık'ta Askı'da Ekmek ve Pide Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Askı'da Ekmek ve Pide Uygulaması

Ayvalık\'ta Askı\'da Ekmek ve Pide Uygulaması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yıllar önce birçok bakkal ve fırınların hayata geçirdikleri ‘Askı’da Ekmek ve Askı’da Pide’ uygulaması Mimarlar Odası Başkanı Berke Coşkun’un şahsi girişimleriyle yeniden başladı.

14.07.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yıllar önce birçok bakkal ve fırınların hayata geçirdikleri 'Askı'da Ekmek ve Askı'da Pide' uygulaması Mimarlar Odası Başkanı Berke Coşkun'un şahsi girişimleriyle yeniden başladı.

Ekmek almak için fırına ya da bakkala giden vatandaşların, evlerinin ihtiyacı olan ekmek yada pidelerin dışında gönlünden kopan kadar sayıda fazladan satın aldıkları ekmek veya pideleri hazırlanan askılara koyarak, oradan da ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşların ücretsiz almalarına olanak sağlayan 'Askı'da Ekmek ve Pide" uygulaması Ayvalık'ta yıllar sonra Sefa Caddesi Hasan Gürsoy Pasajında bulunan ekmek satış şubesinde yeniden başlatıldı. Ramazan ayında artan manevi duygular nedeniyle, toplumun yoksul kesiminin korunup, kollanmasının en güzel örneklerinden biri olan 'Askı'da Ekmek ve Pide' uygulamasının yeniden başlatılmasıyla özellikle bir ekmeğe bile muhtaç konumda olup, dilencilik olmasın diye ekmek bile isteyemeyip, aç yatmak zorunda kalan yoksul vatandaşları ziyadesiyle mutlu edeceği belirtiliyor.

Yıllar önce Ayvalık'ın tanınmış haber muhabiri Suat Salgın'ın, Perakende Sebze Hali Girişi'nde bulunan büfesinde başlattığı ve uzun yılar sürdürdüğü; askılara ekmek ve pide koyarak yoksul vatandaşlar için başlattığı 'Askı'da Ekmek ve Pide' kampanyanın yoğun ilgi görmesi üzerine ilçedeki birçok bakkal ve fırın işletmesi bu uygulamayı benimsemiş ancak daha sonra ise bu uygulamadan vazgeçmişlerdi.

BERKE COŞKUN'DAN ANLAMLI MESAJ

Ayvalık'ta yılar sonra Balıkesir Mimarlar Odası Ayvalık temsilcisi Berke Coşkun, "TÜİK'in bazı istatistiklerine göre, Türkiye'de her gün 1,5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Buna karşın, Türkiye'de açlıktan ölmemek için o çöplerden ekmek toplayıp, bayat ve küflü ekmeklerle karnını doyurmaya ve hatta onurundan, gururundan ödün vermeyip, açlıktan ölen insanlar bile var. En azından her iki ya da üç günde bir tane ekmeği askıya bıraksak, 75 milyonluk bu ülkenin neredeyse bütün yoksullarını doyurabiliriz. Hele parası olmadığı için fırının önünden geçmeye korkan çocukların ve annelerin, sımsıcak ekmekleri askıdan alıp eve götürürken yaşadıkları mutluluğu hissetmeye çalışırsanız, yaptığınızın çok da basit bir şey olmadığını anlarsınız. Ben bu konuda bana yürekten destek veren ilçemizin ünlü tiyatro oyuncusu Şeref Çetin'e de beni yüreklendirdiği için sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuşması ise adeta durumu özetler gibiydi.

Askı'da, ekmek ve pide uygulaması sayesinde pide ve ekmek satışlarının da yükselmesinden memnun olan esnaf ise; "Uygulama sayesinde pide ve ekmek satışımız arttı. Para kazanırken, hayırsever vatandaşlar tarafından, yoksul vatandaşlara ulaştırılan ekmek ve pidelerde bizimde ufakta olsa katkımız olduğu için son derece mutluyuz. Bu kampanyaların Ayvalık'ta ve ülke genelinde artması en büyük arzumuzdur" şeklinde konuşuyorlar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Askı'da Ekmek ve Pide Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement