Ayvalık'ta Asted'ten Minik Öğrencilere İtfaiye, Zabıta Bilinci ve Sağlıklı Beslenme Bilinci... - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Asted'ten Minik Öğrencilere İtfaiye, Zabıta Bilinci ve Sağlıklı Beslenme Bilinci...

Ayvalık\'ta Asted\'ten Minik Öğrencilere İtfaiye, Zabıta Bilinci ve Sağlıklı Beslenme Bilinci...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü minik öğrencilere itfaiye, polis ve zabıta bilincinin yanı sıra sağlıklı beslenme bilgileri Pazar yerine gidilerek pratik olarak verildi.

15.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü minik öğrencilere itfaiye, polis ve zabıta bilincinin yanı sıra sağlıklı beslenme bilgileri Pazar yerine gidilerek pratik olarak verildi. Yapılan çalışmanın minik öğrencilerin beraberindeki velilerine de çocuklarının gelişimi adına ışık tuttuğu öğrenildi.

Ayvalık'ta; kısa adı ASTED olarak bilinen Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubunun Türkiye'nin trafik kazalarında dünyada lider konumunda olması üzerine; ağacın yaşken eğilebileceği düşüncesiyle ilçedeki minik öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim çalışmaları genişletildi.

ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in öncülüğünde yapılan çalışmalara; ilçedeki okulların 4, 5 ve 6. sınıflarından gönüllü olarak katılan öğrenci ve velileri de dahil edildi.

Bu kapsamda; minik öğrencilerin bir yangın ya da trafik kazası sırasında kendilerini nasıl koruyabilecekleri ve böylesi olaylarla karşılaştıklarında yapmaları gerekenler hakkında bilgilendirilmesi etkinliğinin ilk adresi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği oldu.

İtfaiye araçları, yangın söndürme ekip ve ekipmanları, yangın sırasında çocukların yapması gerekenler, ilk yardım, yangına karşı alınması gereken önlemler, trafik kazalarında hurdaya dönen araçlarda sıkışan kazazedelere yönelik itfaiyenin hayat kurtarmaya yönelik yapmış olduğu çalışmalar gibi birçok konuda İtfaiye Çavuşu Melih Çobansoy tarafından minik öğrenciler ve beraberindeki velilerine aktarıldı.

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği'nin ardından; öğrenci ve velileri sağlıklı beslenme ve hijyenik alışveriş konularında da Aliçetinkaya Mahallesi'nde kurulan Pazaryerinde satıcılar ve zabıta ekipleriyle buluşturuldu.

Satıcılardan sağlıklı gıda ve hijyenik ambalajlama konularında bilgiler alan miniklere, ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel tarafından; görme, tatma, koklama, dokunma ve işitme gibi 5 duyu organlarıyla satın alınacak sebze ve meyve gibi yiyecekleri tanımalarına yönelik testler yapıldı.

Pazar yerinde görev yapan Zabıta Komiseri Yıldıray Eker tarafından Pazar yerlerinde zabıtaların yapmış oldukları rutin kontroller hakkında da bilgiler alan minik öğrencilere sağlıklı beslenme öncesinde sağlıklı alışveriş yapılmasının da önemi ifade edildi.

Her hafta Pazar günleri yapıldığı öğrenilen etkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan ASTED'in görme engelli koordinatörü Namık Tuncel, yıllardır teorik olarak sürdürdükleri çalışmaları bu etkinliklerle pratiğe dökmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çocukların evlerinde yapabilecekleri küçük kazalar sonrasında çıkabilecek ev yangınlarının yanı sıra trafik kazalarında itfaiye ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar, ilk yardım gibi konuların yanı sıra çağımızın en önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen obeziteye karşı hazırladıkları eğitici projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını anlatan Tuncel "Mesela günümüzde aileler iş hayatının yanı sıra ev hayatını da idame ettirmek zorunda kaldıkları için sağlıklı yiyecek yerine faast food tarzı yiyeceklerle beslenmeyi tercih edebiliyor. Tabii ki bu durumda özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızda obeziteyi harekete geçirebiliyor. Biz bu projemizde özellikle sağlıklı alışveriş konusunda minik öğrencilerimizi aydınlatmaya çalışırken, daha çok o öğrencilerin beraberindeki velileri de bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Örneğin; gönüllü olarak etkinliklerimize katılan minik öğrencilere sabah kahvaltısının önemini anlatırken, beraberinde bulunan velilerine de gelişim çağındaki çocukların mutlak suretle kahvaltılarını yaptırarak okula gönderilmesi gerektiğinin mesajlarını veriyoruz. Bu konuda sağolsun bizlere gönüllü destek veren Ayvalık Devlet Hastanesi Psikologlarından Meltem Öncü Şahiner'in önerileriyle programlarımızı hazırlıyoruz. Tabi bu çalışmalarımız kapsamında toplum olarak bizlere 7/24 hizmet veren itafiye, zabıta ve polis birimlerimiz hakkında da çocuklarımıza bilgiler veriyoruz. Zabıta ile Polis arasındaki farklılığı anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bu eğitim programımızdan oldukça yüksek bir başarı elde ettik. Bu tür gönüllü çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir" diye konuştu - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Asted'ten Minik Öğrencilere İtfaiye, Zabıta Bilinci ve Sağlıklı Beslenme Bilinci... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement