Ayvalık'ta "Camda Eriyen Renkler Sergisi"Ne İlgi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta "Camda Eriyen Renkler Sergisi"Ne İlgi

Ayvalık\'ta "Camda Eriyen Renkler Sergisi"Ne İlgi

Cam sanatçısı İnal'ın, füzyon tekniğini kullanarak yaptığı cam eserler ilgi görüyor.

12.11.2014 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde, cam sanatçısı Pelin İnal'ın, füzyon tekniğini kullanarak yaptığı cam esereler ilgi görüyor.

Sanat ve Eğitime Destek Derneği binasında eserlerini sergileyen ve 15 yıldır bu sanatla uğraşan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, füzyon tekniği sayesinde resimle camı birleştirebildiğini söyledi.

Eserlerin yapım aşamasının bir hayli zahmetli olduğunu ve sabır gerektirdiğini anlatan İnal, şöyle konuştu:

"Tamamen yetenekli sanatçıların el tekniği olarak nitelendirilen ve cam parçalarının soğukken kurgulanan tasarım doğrultusunda kesilmesinin ardından şeffaf ve renkli cam parçalarının belirlenmiş şekle göre yerleştirilip özel fırınlarda 750-900 derece gibi yüksek değerlerde pişirilmesiyle füzyon cam eserler ortaya çıkıyor. Bu kapsamda camın içerisinde değişik materyaller kullanılabiliyor. Bu sergide birçok tekniği göstermek istedim. Füzyon tekniğinin dışında, bu sergide 'pate de vere' denilen ve kalıp içine yerleştirilen küçük cam parçalarının ısı etkisi altında birbirlerine kaynaması tekniğini kullandığım eserler de var. Yani cam sanatıyla ilgili birçok tekniği bu sergide görebilmek mümkün."

Ayvalık'ta ilk kez kişisel bir sergiyle sanatseverlerle buluştuğunu dile getiren İnal, şimdiye kadar 27 sergide eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunduğunu bildirdi.

İnal ayrıca füzyon tekniği hakkında eğitim almak isteyenlere dernek bünyesinde yardım edebileceğini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta 'Camda Eriyen Renkler Sergisi'Ne İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement